350 g kandilisi šokolaadi- või kakaoküpsiseid
150 g sulatatud võid
Kohupiimatäidis:500 g maitsestamata kohupiima (Saida või Pajumäe)
4 dl 35% rõõska koort
0.5 dl suhkrut
400 g pohlamoosi
12 lehte želatiini (20 grammi)
Kaunistuseks:värskeid või külmutatud pohli
Purusta küpsised pudrunuiaga, lisa sulavõi ja sega ühtlaseks. Suru umbes 20x30 cm küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi põhjale ühtlase kihina. Pane veidikeseks jahedasse.
Sega želatiinilehed vähese külma veega ja lase 10 minutit pehmeneda.
Vahusta rõõsk koor vähese suhkruga. Vahusta teises kausis kohupiim ja pohlamoos. Sega vahukoor pohlakohupiimaga.
Suru želatiinilehed kuivaks, sega 1 dl keeva veega ja sega, kuni želatiin on vedeldunud. Lisa peene nirena kohupiimakreemi hulka, kreemi hoolega kloppides, et želatiin tükki ei jääks.
Sega kreemi hulka paar peotäit terveid pohli ja kalla kreem küpsisepurupõhjale.
Puista peale kaunistuseks veel pohli ja pane vähemalt 4 tunniks jahedasse, et kreem tarretuks.
Serveerimiseks tõsta tort küpsetuspaberi abil vormist välja ja tõsta tordialusele. Eemalda ettevaatlikult paber ning lõika tort tükkideks.
Soovi korral serveeri karamellikastmega.
Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Pohla-kohupiimatort
Mõnusalt hapukas tarretatud kohupiimakook, sobib eriti hästi just talvisele lauale. Meie kasutasime Küllus sarja pohlamoosi.