Pohla-kohupiimatort

Mõnusalt hapukas tarretatud kohupiimakook, sobib eriti hästi just talvisele lauale. Meie kasutasime Küllus sarja pohlamoosi.

Kogus
kuueteistkümnele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Tordipõhi:

350 g kandilisi šokolaadi- või kakaoküpsiseid

150 g sulatatud võid

Kohupiimatäidis:

500 g maitsestamata kohupiima (Saida või Pajumäe)

4 dl 35% rõõska koort

0.5 dl suhkrut

400 g pohlamoosi

12 lehte želatiini (20 grammi)

Kaunistuseks:

värskeid või külmutatud pohli

Valmistamine

Purusta küpsised pudrunuiaga, lisa sulavõi ja sega ühtlaseks. Suru umbes 20x30 cm küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi põhjale ühtlase kihina. Pane veidikeseks jahedasse.

Sega želatiinilehed vähese külma veega ja lase 10 minutit pehmeneda.

Vahusta rõõsk koor vähese suhkruga. Vahusta teises kausis kohupiim ja pohlamoos. Sega vahukoor pohlakohupiimaga.

Suru želatiinilehed kuivaks, sega 1 dl keeva veega ja sega, kuni želatiin on vedeldunud. Lisa peene nirena kohupiimakreemi hulka, kreemi hoolega kloppides, et želatiin tükki ei jääks.

Sega kreemi hulka paar peotäit terveid pohli ja kalla kreem küpsisepurupõhjale.

Puista peale kaunistuseks veel pohli ja pane vähemalt 4 tunniks jahedasse, et kreem tarretuks.

Serveerimiseks tõsta tort küpsetuspaberi abil vormist välja ja tõsta tordialusele. Eemalda ettevaatlikult paber ning lõika tort tükkideks.

Soovi korral serveeri karamellikastmega.

Loe veel:

Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 30.11.2019 18:58

See oli eriti popp laste seas :)