2 muna
150 g suhkrut
100 g võid
4 dl hapendatud täispiima või keefirit
300 g nisujahu (u 5 dl)
150 g mannat (u 2 dl)
1 tl MEIRA söögisoodat
1 tl MEIRA vanillisuhkrut
100 g seemneteta korinte, rosinaid või kuivatatud jõhvikaid
Klopi munad suhkruga kohevaks, lisa vähehaaval sulatatud või, hapupiim/keefir ja pestud rosinad. Sega kuivained omavahel, siis sega õrnalt munasegu hulka.
Tõsta tainas võiga määritud ja jahuga ülepuistatud 24 või 26 cm läbimõõduga lahtikäivasse vormi (fotol on 24 cm vorm) ja küpseta 200-kraadises ahjus umbes 30-40 minutit.
Retsept on mugandatud Salme Masso raamatust "Valik toiduretsepte" (1974, hapupiimakook).
Kook kerkis kenasti ja maitses hästi. Oleks võinud veidi magusam olla ainult. vähemalt minu maitsemeel arvas nii.
või asemel panin tagnasse 80 g toiduõli. rosinaid lisasin 200g. suhkrut vist ka natuke rohkem. aga meeldis väga! järgmisel päeval oli vist isegi veelgi parem!
Väga hea kook .Suhkur on ju maitseaine-seda peabki panema maitse järgi .Mina kasutan rosinate asemel marju-kas värskeid või sügavkülmutatud.laisa lahendus on küpsetuspaber.Ise ole väga väike koogisõber,aga seda kooki söön hea isuga
Mõnus paks kook tuli. Aga minu jaoks oli ka suhkrut natuke vähe võitu. Seega, kes on magusamaias, siis võib julgelt suhkrut rohkem panna.
Tegin täpselt retsepi järgi ja isegi vorm oli sama nagu pildil. Väga maitsev keeksitaoline kook, küpsemisaega kulus minul umbes 35 minutit.
ja kes on oma maitsemeelt harjutanud vähema suhkrug leppima, võib julgelt suhkrukogust siingi vähendada...
Tegin jälle. Sõime värske meega ja järgmisel päeval maasikamoosiga.... Saia asemel.
Olen väga palju erinevaid kooke ja pannkooke küpsetanud. Selle retsepti jätan küll pähe kinni, sest nii kiiresti ja lihtsalt sain uue maitsva koogi, kuhu mina panin ainult 1 spl. suhkrut. rosinaid ja banaani ja ka väikseid õunatükke. Proovige ka !
Sai alles eelmine nädal tehtud, tõeliselt hea kook argipäevaks :)
Põhikooli lõpuajal sai seda palju tehtud. Kindel lemmik.
Topeltports rosinaid oli hea mõte. Järgmine kord suurendan ka suhkru kogust.
Ja tõesti - järgmine päev oli maitsvamgi, mahlasem.
Manna-hapupiimakook
Vähemagus lihtne kook, mida võib teha nii hapupiimast kui ka keefirist.