Manna-hapupiimakook

Vähemagus lihtne kook, mida võib teha nii hapupiimast kui ka keefirist.

Kogus
12 viilu
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

2 muna

150 g suhkrut

100 g võid

4 dl hapendatud täispiima või keefirit

300 g nisujahu (u 5 dl)

150 g mannat (u 2 dl)

1 tl MEIRA söögisoodat

1 tl MEIRA vanillisuhkrut

100 g seemneteta korinte, rosinaid või kuivatatud jõhvikaid

Valmistamine

Klopi munad suhkruga kohevaks, lisa vähehaaval sulatatud või, hapupiim/keefir ja pestud rosinad. Sega kuivained omavahel, siis sega õrnalt munasegu hulka. 

Tõsta tainas võiga määritud ja jahuga ülepuistatud 24 või 26 cm läbimõõduga lahtikäivasse vormi (fotol on 24 cm vorm) ja küpseta 200-kraadises ahjus umbes 30-40 minutit.

Loe veel:

Retsept on mugandatud Salme Masso raamatust "Valik toiduretsepte" (1974, hapupiimakook). 

LISA KOMMENTAAR

Aniitram
postitatud 03.05.2009 20:29

Kook kerkis kenasti ja maitses hästi. Oleks võinud veidi magusam olla ainult. vähemalt minu maitsemeel arvas nii.

kardemon
postitatud 09.08.2010 13:58

või asemel panin tagnasse 80 g toiduõli. rosinaid lisasin 200g. suhkrut vist ka natuke rohkem. aga meeldis väga! järgmisel päeval oli vist isegi veelgi parem!

helvi
postitatud 06.03.2011 16:18

Väga hea kook .Suhkur on ju maitseaine-seda peabki panema maitse järgi .Mina kasutan rosinate asemel marju-kas värskeid või sügavkülmutatud.laisa lahendus on küpsetuspaber.Ise ole väga väike koogisõber,aga seda kooki söön hea isuga

Piret
postitatud 09.12.2011 16:04

Mõnus paks kook tuli. Aga minu jaoks oli ka suhkrut natuke vähe võitu. Seega, kes on magusamaias, siis võib julgelt suhkrut rohkem panna.

Sirje
postitatud 24.03.2012 17:12

Tegin täpselt retsepi järgi ja isegi vorm oli sama nagu pildil. Väga maitsev keeksitaoline kook, küpsemisaega kulus minul umbes 35 minutit.

Kadi
postitatud 06.04.2013 14:28

ja kes on oma maitsemeelt harjutanud vähema suhkrug leppima, võib julgelt suhkrukogust siingi vähendada...

Kardemon
postitatud 04.07.2013 23:30

Tegin jälle. Sõime värske meega ja järgmisel päeval maasikamoosiga.... Saia asemel.

laisk liisu
postitatud 14.04.2014 16:14

Olen väga palju erinevaid kooke ja pannkooke küpsetanud. Selle retsepti jätan küll pähe kinni, sest nii kiiresti ja lihtsalt sain uue maitsva koogi, kuhu mina panin ainult 1 spl. suhkrut. rosinaid ja banaani ja ka väikseid õunatükke. Proovige ka !

Leina K @ FB
postitatud 15.04.2014 16:04

Sai alles eelmine nädal tehtud, tõeliselt hea kook argipäevaks :)

Helika P @ FB
postitatud 17.04.2014 08:48

Põhikooli lõpuajal sai seda palju tehtud. Kindel lemmik.

blanco
postitatud 10.11.2023 19:24

Topeltports rosinaid oli hea mõte. Järgmine kord suurendan ka suhkru kogust.

blanco
postitatud 11.11.2023 12:54

Ja tõesti - järgmine päev oli maitsvamgi, mahlasem.