Liibanoni kollane keeks

Liibanonist pärit põnev munavaba keeks (sfouf), millele annavad maitse aniisiseemned ja tahiinipasta. 

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

5 dl vett + 2 sl aniisiseemneid tee valmistamiseks

350 g mannat (u 5 dl)

300 g nisujahu (u 5 dl)

400 g suhkrut

1 sl küpsetuspulbrit

2 tl jahvatatud kurkumit e. kollajuurt

1-2 tl jahvatatud aniisiseemneid

180 g mahedamaitselist õli (u 2,5 dl)

Vormi määrimiseks:

2 sl tahiinit ehk seesamipastat

Peale:

piinia- või seedermänniseemneid või mandlilaaste

Valmistamine

Valmista esmalt aniisitee. Sega kuum vesi ja 2 sl aniisiseemned, lase 15 minutit tõmmata. Kurna ja lase jahtuda. 

Samal ajal sega manna, jahu, kurkum e. kollajuur, jahvatatud aniis ja küpsetuspulber omavahel. Sega juurde õli, suhkur ja jahtunud aniisitee.

Määri 24x24/35 cm* keeksivorm korralikult tahiinipastaga. Kalla keeksitainas vormi. Puista peale piiniaseemned või mandlilaastud. 

Küpseta 180-kraadises ahjus umbes 35 minutit, kuni keeks on kuldne. Võta ahjust välja, lase jahtuda ja lõika seejärel väikesteks ruutudeks või rombideks. 

* Vali vorm vastavalt sellele, kui kõrget kooki Sa soovid. 

LISA KOMMENTAAR

Anna
postitatud 13.02.2025 16:59

Väga huvitav ja tore maitseelamus, mõnus pehme aniisimaitseline kook, seedermänniseemned sobisid ka väga hästi peale