5 dl vett + 2 sl aniisiseemneid tee valmistamiseks
350 g mannat (u 5 dl)
300 g nisujahu (u 5 dl)
400 g suhkrut
1 sl küpsetuspulbrit
2 tl jahvatatud kurkumit e. kollajuurt
1-2 tl jahvatatud aniisiseemneid
180 g mahedamaitselist õli (u 2,5 dl)
Vormi määrimiseks:2 sl tahiinit ehk seesamipastat
Peale:piinia- või seedermänniseemneid või mandlilaaste
Valmista esmalt aniisitee. Sega kuum vesi ja 2 sl aniisiseemned, lase 15 minutit tõmmata. Kurna ja lase jahtuda.
Samal ajal sega manna, jahu, kurkum e. kollajuur, jahvatatud aniis ja küpsetuspulber omavahel. Sega juurde õli, suhkur ja jahtunud aniisitee.
Määri 24x24/35 cm* keeksivorm korralikult tahiinipastaga. Kalla keeksitainas vormi. Puista peale piiniaseemned või mandlilaastud.
Küpseta 180-kraadises ahjus umbes 35 minutit, kuni keeks on kuldne. Võta ahjust välja, lase jahtuda ja lõika seejärel väikesteks ruutudeks või rombideks.
* Vali vorm vastavalt sellele, kui kõrget kooki Sa soovid.
Väga huvitav ja tore maitseelamus, mõnus pehme aniisimaitseline kook, seedermänniseemned sobisid ka väga hästi peale
Liibanoni kollane keeks
Liibanonist pärit põnev munavaba keeks (sfouf), millele annavad maitse aniisiseemned ja tahiinipasta.