180 g nisujahu (u 3 dl)
85 g suhkrut (u 1 dl)
0.5 tl küpsetuspulbrit
näpuotsaga soola
150 g külma võid
Täidis:2 suurt muna
85 g suhkrut (u 1 dl)
400 g hapukoort või paksu jogurtit
30 g nisujahu (u 0,5 dl)
1 tl vanillisuhkrut
200 g mustikaid
Lisaks:50 g kookoshelbeid
Valmista esmalt purusegu. Sega kuivained omavahel, lisa külm hakitud või ja näpista kõik purutaoliseks massiks. Määri 20x30 cm vorm võiga, puista põhja umbes 2/3 purusegust. Suru kergelt kokku.
Täidise jaoks vahusta munad suhkruga. Sega juurde hapukoor, seejärel jahu ja vanillisuhkur.
Kalla hapukooresegu vormi, puista peale mustikad. Sega kookoshelbed ülejäänud purusegu hulka, siis pudista see ühtlase kihina koogile.
Küpseta 180-kraadises ahjus umbes 40 minutit, kuni purukate on kaunilt kuldpruun.
Lase enne serveerimist jahtuda, sest siis on lihtsam kooki tükkideks lõigata.
Väga hea kook, mmm..........
v2ga hea kook oli. Ma panin vaarikaid ka lisaks ja imehea kerge teha.
Kookoshelbed teevad katte põnevaks, mustikate asemel läksid sisse mustsõstrad ja edukalt saab tavalise jahu asendada täistera nisujahuga. Ütleks, et selline harju keskmine purukook oli.
See on imehea! Olen 2x juba teinud. Lapsed nõuavad veel :)
Maitses hästi.
Mina olen sama kooki teinud ka kohupiimapastaga. Väga hea saab :)
See on super hea kook.
Väga maitsev, kasutasin mustikate asemel rabarbrit ja vaarikaid.
See on hästi mõnus ja mahedamaitseline mustikakook, kiidan! Ülejäänud pere ka kiidab :)
Retsept töötas väga hästi. Väga maitsev kook tuli ja kindlasti teen veel. Eriti hea oli kookose ja purusegu peal. Ka mehele ja lapsele maitses väga.
Eriti heaks muutus kook järgmisel päeval!
Pean nõustuma ühe eelneva kommentaariga, et üsna "harju keskmine purukook" oli. Jälgisin retsepti täpselt (täidiseks hapukoor). Kook õnnestus, sellel pole midagi viga, aga ei vaimusta. Loen eelnevatest kommentaaridest, et paljud on lisanud täidisesse vaarikaid vm hapukamaid marju - võib-olla prooviks järgmine kord ise ka nii.
Soovitan seda kooki. Olen korduvalt teinud erinevate marjadega!
Kui hea see järgmisel päeval süües on!!! Mina lisasin mustikaid ja jõhvikaid, viib keele alla!
Mis see valMistamis aeg on?
Purukook mustikate ja hapukoorega
Ragne blogist mugandatud retsept.
Vahendid küpsetamiseks ning ilusaks serveerimiseks leiate kauplusest Apelsin.