Seda rooga võib valmistada kas vasika- või seamaksast.
6-8 viilu vasika- või seamaksa
nisujahu
soola ja musta pipart
praadimiseks võid
sidrunimahla
100 g võid
2-3 sl hakitud peterselli
2 sl hakitud murulauku
1 küüslauguküüs
Sega ürdivõi ained omavahel ja hoia jahedas.
Veereta maksaviile soola ja pipraga maitsestatud jahus. Prae maksaviilud võis, seejärel tilguta peale sidrunimahla.
Serveeri maksaviile vaagnal, igale tükile peale ürdivõid. Retsept on Taani ajakirjast Hjemmet (40/1992, Stegt lever med krydderyrtesmør), pildi tegi LAKUPANNI.
Ei olnud päris meie pere maitse järgi, on paremaid maksaroogasid. Ürdivõi oli maitsev leivaga.
Kasutaja Lakupanni saatis sellise pildi:
Praetud maks ürdivõiga
Seda rooga võib valmistada kas vasika- või seamaksast.