Praetud maks ürdivõiga

Seda rooga võib valmistada kas vasika- või seamaksast.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

6-8 viilu vasika- või seamaksa

nisujahu

soola ja musta pipart

praadimiseks võid

sidrunimahla

Ürdivõi:

100 g võid

2-3 sl hakitud peterselli

2 sl hakitud murulauku

1 küüslauguküüs

Valmistamine

Sega ürdivõi ained omavahel ja hoia jahedas.

Veereta maksaviile soola ja pipraga maitsestatud jahus. Prae maksaviilud võis, seejärel tilguta peale sidrunimahla.

Serveeri maksaviile vaagnal, igale tükile peale ürdivõid.

Retsept on Taani ajakirjast Hjemmet (40/1992, Stegt lever med krydderyrtesmør), pildi tegi LAKUPANNI.

LISA KOMMENTAAR

Lakupanni
postitatud 06.01.2012 01:24

Ei olnud päris meie pere maitse järgi, on paremaid maksaroogasid. Ürdivõi oli maitsev leivaga.

Pille
postitatud 09.05.2018 19:18

Kasutaja Lakupanni saatis sellise pildi: