Praetud kukeseened

Võis praetud kukeseened leiva- või saiaviilul või värske kartuli lisandina on tõeliselt hõrk kesksuvine maitseelamus. Eriti mõnusad jäävad väikesed kukeseened!

Kogus
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
10 minutit
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

värskeid kukeseeni

võid

valget või musta pipart

Serveerimiseks:

viilutatud saia või leiba

hakitud värsket tilli või rohelist sibulat

Valmistamine

Puhasta kukeseened ja tükelda pannile. Kuumuta seeni kuival pannil, kuni neist hakkab vedelikku eralduma. Lisa pannile või ja pruunista seeni 2-3 minutit. Maitsesta kergelt soola ja pipraga.

Serveeri seeni näiteks koos keedetud kartulite või (röstitud) leiva- või saiaviiludega. Soovi korral puista peale hakitud maitserohelist.

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Merilin Rosenberg.

LISA KOMMENTAAR

Metsvaarikas
postitatud 18.07.2008 08:58

Kukeseente asemel sobivad imehästi ka praetud pilvikud või puravikud.

ärtu
postitatud 12.08.2014 18:08

Pilvikud tulrb sellisel juhul küll kindlasti enne kupatada

Eeva
postitatud 16.11.2014 00:51

Oleneb pilvikuliigist – mahedamaitselisi värskelt söödavaid pilvikuid pole vähimatki põhjust kupatada.

reti_k
postitatud 05.08.2016 17:41

Niimoodi ongi kukeseened kõige paremad!