Praetud lest

Kõige lihtsam viis värske lesta valmistamiseks. Ühele sööjale arvesta 1 suur või paar väiksemat lesta.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 kg värsket lesta

1 dl nisujahu

2 muna

maitsestamiseks soola

praadimiseks õli

Valmistamine

Puhasta lestad. Seda on kõige lihtsam teha nii, et hakkad pead kala selja poolt läbi lõikama ja lõikad seni, kuni selgroog on läbi lõigatud, mitte rohkem. Siis rebi pea otsast - see peaks tulema koos sisikonnaga. Seejärel lõika ära uimed ja soovi korral ka saba. Loputa kalad kiiresti jooksva jaheda vee all. 

Klopi munad vähese soolaga lahti. Kasta lestad esmalt jahusse, siis munasse. Prae mõõdukalt kuumal pannil õlis mõlemalt poolt kuldseks. 

Loe veel:

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Merilin Rosenberg.

LISA KOMMENTAAR