Täidetud paprikad baklažaani, kapparite ja oliividega

Kreeka köögist pärit pikantse köögiviljatäidisega paprikaroog. Sobib ka veganitele. Rooga võib serveerida nii kuumalt, toasoojalt kui ka jahtunult. Kui täidist üle jääb, siis võid seda kasutada lisandina (linnu)liha kõrvale või röstitud saiaviilude kattena.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 dl oliiviõli

2 pommut e. baklažaani (haki väikesteks kuubikuteks)

0.5 tl soola

1 dl kuiva valget veini

korralik peotäis kivideta musti Kalamata oliive (haki)

4 sl kappareid (loputa ja nõruta)

3 suurt küüslauguküünt (haki)

1 sl riivitud sidrunikoort

3 sl kontsentreeritud tomatipastat

1 sl hakitud värsket või 1 tl kuivatatud punet

6 (erivärvilist) paprikat

kuuma vett

Valmistamine

Kuumuta õli suurel pannil. Lisa pommukuubikud, sega läbi. Lisa sool ja vein, sega läbi ning siis kuumuta üsna tihti segades umbes 10 minutit, kuni pommud on pehmed ja mahlased.

Sega juurde oliivid, kapparid, küüslauk, sidrunikoor, tomatipasta ja pune. Kuumuta madalal kuumusel üsna tihti segades umbes 5 minutit, kuni pommu on täiesti pehmenenud. Võta pann tulelt ja lase 5 minutit jahtuda.

Lõika paprikatelt “kaaned” maha, eemalda seemned. Täida paprikad ääreni pommutäidisega, aseta “kaaned” uuesti peale.

Aseta täidetud paprikad ühekordse kihina laia poti või ahjuvormi sisse. Vala potti/vormi umbes 1 cm vett.

Kui küpsetad pliidi peal, siis kuumuta potis olev vesi keemiseni, alanda kuumust ja kata pott kaanega. Hauta tasasel tulel umbes 25 minutit, kuni paprikad on pehmed.

Kui küpsetad ahjus, siis tõsta ahjuvorm 180-200-kraadisesse ahju ja küpseta 30-35 minutit, kuni paprikad on pehmed ja servadest pruunistunud.

Loe veel:

Idee on mugandatud Susanna Hoffmani kreeka köögi raamatust. Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 24.08.2023 16:47

Minu pilt aastast 2010: