1 dl oliiviõli
2 pommut e. baklažaani (haki väikesteks kuubikuteks)
0.5 tl soola
1 dl kuiva valget veini
korralik peotäis kivideta musti Kalamata oliive (haki)
4 sl kappareid (loputa ja nõruta)
3 suurt küüslauguküünt (haki)
1 sl riivitud sidrunikoort
3 sl kontsentreeritud tomatipastat
1 sl hakitud värsket või 1 tl kuivatatud punet
6 (erivärvilist) paprikat
kuuma vett
Kuumuta õli suurel pannil. Lisa pommukuubikud, sega läbi. Lisa sool ja vein, sega läbi ning siis kuumuta üsna tihti segades umbes 10 minutit, kuni pommud on pehmed ja mahlased.
Sega juurde oliivid, kapparid, küüslauk, sidrunikoor, tomatipasta ja pune. Kuumuta madalal kuumusel üsna tihti segades umbes 5 minutit, kuni pommu on täiesti pehmenenud. Võta pann tulelt ja lase 5 minutit jahtuda.
Lõika paprikatelt “kaaned” maha, eemalda seemned. Täida paprikad ääreni pommutäidisega, aseta “kaaned” uuesti peale.
Aseta täidetud paprikad ühekordse kihina laia poti või ahjuvormi sisse. Vala potti/vormi umbes 1 cm vett.
Kui küpsetad pliidi peal, siis kuumuta potis olev vesi keemiseni, alanda kuumust ja kata pott kaanega. Hauta tasasel tulel umbes 25 minutit, kuni paprikad on pehmed.
Kui küpsetad ahjus, siis tõsta ahjuvorm 180-200-kraadisesse ahju ja küpseta 30-35 minutit, kuni paprikad on pehmed ja servadest pruunistunud.
Idee on mugandatud Susanna Hoffmani kreeka köögi raamatust. Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Täidetud paprikad baklažaani, kapparite ja oliividega
Kreeka köögist pärit pikantse köögiviljatäidisega paprikaroog. Sobib ka veganitele. Rooga võib serveerida nii kuumalt, toasoojalt kui ka jahtunult. Kui täidist üle jääb, siis võid seda kasutada lisandina (linnu)liha kõrvale või röstitud saiaviilude kattena.