Soe lehtpeedi- ehk mangoldisalat, sobib hästi lisandiks mõne grillitud liha juurde või omleti kõrvale.
suur punt lehtpeeti e. mangoldit
2 hakitud küüslauguküünt
3 sl oliiviõli
1 tl paprikapulbrit
0.5 tl vürtsköömneid
soola
poole sidruni mahl
Leota lehtpeedilehti külmas vees 5-10 minutit. Siis nõruta hoolega ja lõika 1 cm ribadeks.
Pane lehtpeet suure (vokk)panni peale, lisa paar lusikatäit vett ja kuumuta 5 minutit.
Sega kastmeained (v.a. sidrunimahl) omavahel ning lisa pannile. Kuumuta veel 5-7 minutit, aeg-ajalt segades.
Sega juurde sidrunimahl ning tõsta pann tulelt. Serveeri kohe või jahtunult.
Allikas: QuickQuickYumYum blogi, aga veidi mugandatud. Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Huvitav lisand. Toorelt lehtpeet eriti ei maitse, niiviisi tehtult aga küll.
Soe lehtpeedisalat
Soe lehtpeedi- ehk mangoldisalat, sobib hästi lisandiks mõne grillitud liha juurde või omleti kõrvale.