Võta 23-cm läbimõõduga lahtikäiv rõngasvorm, määri seest võiga ja puista jahuga üle.
Jahvata pähklid peeneks, sega juurde väikeste tükkidena šokolaad ja nisujahu. Sega korralikult.
Vahusta või ja 1,5 dl suhkrut kohevaks heledaks massiks.
Eralda munarebud munavalgetest ja klopi rebud ükshaaval võivahu hulka.
Seejärel sega juurde pähkli-šokolaadi-jahusegu.
Klopi munavalged tugevaks vahuks, lisa ülejäänud suhkur ja klopi veel pool minutit, nii et vaht muutub säravaks.
Sega vaht koogitainasse.
Pane tainas koogivormi ja tasanda pind. Küpseta 50-60 minutit 150-kraadises ahjus, kuni kook eraldub vormi servadest.
Lase koogil täielikult jahtuda (parim külmkapikülmalt).
Enne serveerimist puista peale kakaopulber ja tuhksuhkur.
Serveeri likööriga maitsestatud vahukoorega.
Retsept ilmus ajakirjas Kodu & Aed (hõrk šokolaadikook).
Tegin nädalavahetuse külalisetele magusaks. Peale tegin siiski glasuuri, kuna mu meelest annab see koogi välimusele rohkem, kui lihtne kakaoga üle riputamine.
Kook ise oli väga magus ning kohvi kõrvale ideaalne.
Hõrk šokolaadikook pähklitega