Õunatšatni

Dina Aarma soovitab: "Valmistamiseks sobivad hapud ja magushapud õunad, ka mahakukkunud õunad. Chutney on India köögist pärit vürtsikas paks kaste/salat. Kasutatakse praetud või grillitud liha- ja kalaroogade juurde. Õuna-chutney on eriti sobiv liharoogadele."

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

1 kg õuna

500 g suhkrut

100 g mandlilaaste

150 g rosinaid

1 sl sinepiseemneid

0.25 tl Cayenne'i pipart

0.5 tl värskelt riivitud ingverijuurt

1 sl soola

2 dl vett

1.5 dl veiniäädikat

Valmistamine

Koori ja tükelda õunad, pane veega keema. Keeda poolpehmeks, siis lisa suhkur.

Kui õunad on läbi keenud, lisa tükeldatud mandlid, pestud rosinad, sinepiseemned, tšillipulber ja ingver. Keeda läbi.

Lisa veiniäädikas. Kuumuta keemiseni.

Tõsta kuumalt ettevalmistatud purkidesse ja sulge purgid kohe.

Loe veel:

Dina Aarma retsept ilmus ajalehes SL Õhtuleht.

LISA KOMMENTAAR

Dee
postitatud 17.09.2009 08:50

Mehele maitses nii hästi, et pani kohe terve väikse purgi juustu kõrvale nahka. Ütles, et tehku ma sellist veel. Enda jaoks tundus aga liialt magus ja pähkel häiris. Ise paneksin vähem suhkrut ja jätaksin mandlid välja. Ja mingist maitseainest oli ka nagu puudus. Võibolla olen lihtsalt harjunud tugevamate maitsebukettidega.

Sussi
postitatud 15.11.2013 20:48

Mulle tundus samuti, et midagi oli nagu puudu. Natuke oleks võinud krehvtisem olla, aga muidu täitsa mõnus. Rosinad ja mandlilaastud ei häirinud. Verivorstiga sobis päris hästi :)