Konjakiga jõulusinep

Magusapoolne väga vänge sinep, millele annab maitset konjak või brändi. Lase sinepil vähemalt nädal aega maitsestuda enne serveerimist. Kui soovid mahedamat sinepit, siis vähenda sinepipulbri ja suhkru kogust ca kolmandiku võrra.

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

1.5 dl Colman'si sinepipulbrit

1.5 dl suhkrut

2 dl 35% rõõska koort

1 muna

1 tl veiniäädikat

2 sl konjakit või brändit

Valmistamine

Sega potis sinepipulber ja suhkur. Klopi juurde rõõsk koor ning muna. Kuumuta segu pidevalt vispliga segades, kuni segu pakseneb ja mulksuma hakkab.

Tõsta pott tulelt ja lase jahtuda. Maitsesta veiniäädika ning konjakiga. 

Jaota purkidesse ning lase paar päeva külmkapis maitsestuda.

Loe veel:

Retsept on Soome Pirkka.fi lehelt (Konjakkisinappi)

 

LISA KOMMENTAAR

mustankin
postitatud 18.12.2023 06:06

Kui kaua see säilib?

Pille
postitatud 18.12.2023 22:55

Paar nädalat kinnises purgis külmkapis.