1 dl herneid
1 punane paprika
0.5 dl oliiviõli
2 purustatud küüslauguküünt
2 konservitud tomatit
450 g keedetud riisi
5 dl vett
2 tl mahedat paprikapulbrit
näpuotsatäis safranit
Lõika kanafileed ja paprika viiludeks. Kuumuta oliiviõli pannil, lisa kanafileelõigud ja natuke soola. Küpseta, kuni kanaribad on pruunistunud.
Lisa herned, paprika, tomat ja küüslauk ning küpseta veel 2 minutit.
Lisa paprikapulbri ja safraniga segatud vesi ning hauta umbes 20 minutit, kuni kana on küps.
Lisa riis ja kuumuta 5 minutit.
Serveeri kuumalt.
Borges oliiviõli pakendilt võetud retsept. Pildi tegi LIILIA.
safranit polnud ja seega jäi lisamata. muidu aga väga maitsev ja üpris kiirelt valmiv roog argipäevaõhtuks. maitses ka lastele.
Ostsin Türgist tulipunast safranit, mida tõsteti paar grammi pinsettidega õhukindlasse anumasse, mis omakorda veel vaakumisse pandi. Eeldan, et seega läheb safranid imeväike kogus- kui väike on aga imeväike ja kui rohkes vees see lahustuma peaks? Ma pole safraniga kunagi varem kokku puutunud...
Olen selle retsepti järgi juba mitu korda teinud ja sellest ei saa küllalt. Ainuke mida ma ei ole lisanud on konserveerirud tomatid. Vett panen ka natuke vähem, sest muidu jääb väga vedel. Riis on ju ette keedetud ning siis jäi esimesel korral natuke vedel. Muidu aga supperhea küüslaugu, safrani ja paprikapulbriga.
Tehtud ja söödud! Valmis sai õhtusöök kiiresti, peale tööpäeva on see suur rõõm :) Maitse oli hea.
Lihtne riisi-kanaroog
Veidi lihtsustatud versioon tuntud Hispaania paella-riisiroast.