5 dl vett
50 g pärmi
2 tl soola
1 dl hakitud peterselli
1 dl hakitud oliive
1,5 dl kaerahelbeid
9 dl nisujahu
2 sl oliiviõli
Lahusta pärm käesoojas vees. Lisa sool, petersell, oliivid, kaerahelbed. Sõtku vähehaaval juurde jahu, üsna sõtkumise lõpul lisa oliivõli.
Lase soojas kohas paarkümmend minutit kerkida.
Kummuta tainas küpsetuspaberile ja vormi jahuste käte abil suur saiapäts.
Lase kaetult veel pool tundi kerkida.
Küpseta 175-kraadises ahjus umbes pool tundi.
Retsept on Soome ajakirjast Kodin Kuvalehti (23-24/1997), pildi tegi AIRE1.
Sellest kogusest saab suure pätsi. Oliivileib on maitsev ja tekitab sõltuvust, ehk meie uus lemmik.
Aire saadetud pilt ka:
Väga maitsev. :) Asendasin 1 dl nisujahu rukkijahuga. Soola panin veidi vähem, 1,5 tl. See leib läheb kindlalt kordamisele.
Pätsi asemel moodustus ahjuplaadi läbimõõduga sõõr, aga maik oli hea. Järgmine kord proovin veidi suurema jahukoguse abil pätsi saavutada.
Oliivileib