Oliivileib

Kogus
1 suur päts
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Leib/sai
Lisategevused

Koostisosad

5 dl vett

50 g pärmi

2 tl soola

1 dl hakitud peterselli

1 dl hakitud oliive

1.5 dl kaerahelbeid

9 dl nisujahu

2 sl oliiviõli

Valmistamine

Lahusta pärm käesoojas vees.
Lisa sool, petersell, oliivid, kaerahelbed.
Sõtku vähehaaval juurde jahu, üsna sõtkumise lõpul lisa oliivõli.
Lase soojas kohas paarkümmend minutit kerkida.
Kummuta tainas küpsetuspaberile ja vormi jahuste käte abil suur saiapäts.
Lase kaetult veel pool tundi kerkida.
Küpseta 175-kraadises ahjus umbes pool tundi.

Retsept on Soome ajakirjast Kodin Kuvalehti (23-24/1997), pildi tegi AIRE1.

LISA KOMMENTAAR

Aire1
postitatud 21.04.2010 08:28

Sellest kogusest saab suure pätsi. Oliivileib on maitsev ja tekitab sõltuvust, ehk meie uus lemmik.

Dee
postitatud 15.03.2012 12:46

Väga maitsev. :) Asendasin 1 dl nisujahu rukkijahuga. Soola panin veidi vähem, 1,5 tl. See leib läheb kindlalt kordamisele.