Nasi Goreng kana ja seentega

Nasi Goreng tähendab indoneesia ja malai keeles 'praetud riisi' ning on Indoneesias väga populaarne roog. Siin kana ja seentega variant.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

3 dl pikateralist riisi

4.5 dl vett

1 sl õli

3 väikest sibulat

1 küüslauguküüs (soovi korral)

1-2 kanafileed

3 porgandit

150 g värskeid seeni - nt

šampinjone

1 tl paprikapulbrit

0.25-0.5 tl tšillipulbrit

2 sl kontsentreeritud tomatipastat

1 sl magusat sojakastet kecap manis

Valmistamine

Keeda pestud riis vees pehmeks.

Kuumuta õli vokkpannil või suurel pannil. Hauta hakitud sibul ja küüslauk õlis klaasjaks. 

Lisa tükeldatud kanafileed ja prae 2 minutit. Lisa õhukesed porgandiviilud ja seened, küpseta paar minutit. Maitsesta paprika- ja tšillipulbri, tomatipüree ja magusa sojakastmega. Hauta umbes 1 minut, kuni porgand ja seened on küpsed. 

Sega juurde keedetud riis. Kuumuta roog hoolega läbi ja serveeri kohe.

Serveerimisel võid tõsta roale omletiribasid.

Nipid ja soovitused:

  • Gluteenivaba versiooni jaoks kasuta gluteenivaba märgitusega Tamari sojakastet.

Loe veel:

Retsept ilmus Soome ajakirjas Kotiliesi (6/1996). Pildi tegi MARIS.

LISA KOMMENTAAR

Maris
postitatud 11.05.2009 08:56

Asendasin retseptis nimetatud seened lisakoguse köögiviljadega. Juurde pakkusin eestipäraseid köögivilju, karulaugupestot (sobis väga hästi) ja suts vürtsikat Sambal oelekit.