Astelpaju-leivavaht

Leib Resto peakoka Janno Lepiku retsept. 

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

200 g musta leiba

2 dl õunamahla (200 g)

1 dl astelpajumahla (100 g)

40 g suhkrut

20 g mannat

Serveerimiseks:

200 g hapukoort

astelpajumarju

Valmistamine

Tükelda rukkileib ning leota seda astelpaju- ja õunamahlasegus. Pane leib koos leotusmahlade, manna ja suhkruga keema. Keeda madalal kuumusel 45 minutit kuni tund.

Mikserda segu ühtlaseks massiks ja lase jahtuda.

Serveeri hapukoorega, soovi korral kaunista astelpajumarjadega.

Retsept ilmus ajalehes Postimees veebruaris 2012. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare.

LISA KOMMENTAAR

Kaare
postitatud 23.09.2017 21:30

Mõnusa maitsega. Tegin väga kuivanud leivast, sellepärast kulus vedelikku rohkem.