3 sl mett
200 g suhkrut
3 muna
2 tl söögisoodat
350 g nisujahu
Hapukoorekreem:1 kg hapukoort
1 dl suhkrut
Vahusta munad kohevaks vahuks.
Kuumuta potis mesi ja suhkur. Kui segu on tõusnud keema, tõsta pott tulelt ja lisa kohe munavaht. Sega juurde sooda, sega läbi. Lisa jahu ja sega tainas ühtlaseks.
Jahuta tainas (võimaluse korral pane külmkappi tahenema) ja vormi jahusel laual piklikuks tükiks. Jaga 6 osaks.
Rulli tainast 24 cm läbimõõduga ümmargused tainakettad - seda on kõige parem teha kohe küpsetuspaberi peal, sest tainakettad on hästi õhukesed. Küpseta ükshaaval ahjuplaadil 3-5 minutit 225kraadises ahjus.
Lase kihtidel jahtuda.
Sega hapukoor ja suhkur ning määri kreem jahtunud kihtide vahele. Kõige lõpus purusta üks tainaketas köögikombainis või tainarulli abil peeneks puruks ja puista tordile.
Hoia torti järgmise päevani külmikus ja tasanda ääred noaga ühtlaseks.
Suurema pildi tegi KOKKAMAS95.
tegin seda kooki ja välja tuli väga hea maitsega, aga tegemise käigus läks vist midagu valesti, sest tainas tuli väga vedel ja oli võimatu rulllida, seega panin ühe korraga taina ahju ja pärast lõikasin mitmeks kihiks ja panin kreemi vahele. ma ei tea kas lasin meel ja suhkrul liiga vähe keema , vb mesi ei suland ära ja seetõttu jäigi laua külge ei teagi vb keegi oskab nõu anda aga maitses hästi, tahaks teha veel aga nii et tainas oleks ikka rullitav, oskab ehk keegi nõu anda
Kummaline ja kurb, et välja ei tulnud. Me tegime detsembris selle retsepti järgi kaks korda järjest ja mõlemal korral õnnestus väga kenasti. Kaks olulist nippi, millest võib abi olla: 1) lase tainal peale kokkusegamist jahtuda (nt pane pooleks tunniks külmkappi). 2) rulli tainakettad välja otse küpsetuspaberi peal. Tainas on üsna habras ja läheks tõstmisel katki ja siis saad kohe paberiga ahjuplaadile tõsta. Ja laud jääb ka puhtamaks:)
Suurepärane, kuigi kõvasti mässamist nõudev. Ise asendasin suhkru ja osa hapukoorest kondenspiimaga ;)
ka mina kurdaks rullitavuse üle-kleepis ikka kohe nii, et isegi kahe küpsetuspaberi vahel ei saanud rullida. Surusin siis jahuse käega-sai kenasti hakkama, ainult et sellest tulenevalt kerkisid ebaühtlaselt ja vist nii õhukesed need põhjad kah ei saanud.
Tuli väga hea kook! Olin ka rullimisega hädas, aga kiirustasin küpsetama ja taina vedel olek ning rullides aluse külge kleepumine oli tingitud sellest, et tainas polnud jahtunud. Seega soovitan taina täiesti maha jahutada, siis on väga hästi rullitav. Parajalt mässamist oli, aga kook ise on mõnus, piisavalt mahlane ja mesine.
Nii hea kook tuli. Peale külmast võtmist oli tainast küll suht raske rullida aga sai tehtud. Üks taignaosa läks seekord kõrbema ja seega tuli puru saamiseks kasutada teiste tükkide servajäänuseid, mis enne koogivormi mahutamist nii kui nii ära murdma pidin. Järgmine kord jagan taigna kohe 5 osaks, saab iga osa natuke suuremaks rullida ja ääri pealepuistamiseks kasutada. Tainarulliga sai edukalt ääred pudiks rullida. Tõsiselt hea kook ja ei grammigi võid:) Läheb kindlasti vana-aasta õhtuks kordamisele.
Olen nii mitu korda teinud selle jargi..minul aitab alati kui kasutada rullimisel õli..käed õlised,rull õliga,jakõik ongi lihtne ;)
Tegin taigna nii nagu õpetatud. Ootasin teisi kommentaare arvestades, et tuleb vedel taigen aga võta näpust. Kõik kokku panduna nägi välja nagu liivataigen. Eks näis, mis sest asjast saab...
Appi, kui palju mässamist. Selle koogi tegemine oli mulle nagu trenn. Õhemaks kui 1,5mm neid osi ma ei saanud. Käed ja rulli tegin õliga kokku, et kuidagigi kergem oleks. (Huvitav, et mingit rasvainet taignas ei ole
Meetort
Üks Eesti armastatumaid torte.