175 g purustatud Digestive-küpsiseid
50 g sulatatud võid
1 sl kuldset siirupit
Täidis:250 g toasooja mascarpone toorjuustu
2 dl 35% rõõska koort ehk vahukoort
0,5-1 laimi mahl
2 suurt banaani
25 g tumedat šokolaadi
25 g valget šokolaadi
Kõige lihtsam on seda kooki teha kohe siledale serveerimisalusele, mille peale tõsta lahtikäiva rõngasvormi pealmine osa.
Purusta küpsised, sega juurde või ja siirup. Suru segu Ø 24 cm lahtikäiva vormi põhjale. Hoia külmikus.
Valmista täidis. Klopi mascarpone toorjuust ja vahukoor mikseriga vahule. Lisa laimimahl ja sega juurde õhukesed banaaniviilud. Tõsta segu küpsisepurupõhjale.
Riivi peale tumedast ja valgest šokolaadist laastukesi. Hoia serveerimiseni külmas (vähemalt tund aega), söö samal päeval.
Retsept on mugandatud briti ajakirjast Good Food (November 1998, Mascarpone and Banana Pie). Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Koogi sisse ei käinud mitte üks tilk suhkrut. Algul ma kahtlesin, et mis sellest ka tuleb. Aga tuli väga väga hea. Pille teab, mida soovitada :)
Minu jaoks oli kook natuke vähe magus,järgmine kord panen suhkrut ka,aga muidu väga hea ja lihtne teha.
Ma panin natuke suhkrut, u 0.5 dl, hea oli. Ja järgmisel ja ülejärgmisel päeval maitses vähemalt sama hästi kui tegemise päeval. Siis sai otsa :)
Väga maitsev kook ja kõik kiidavad. Mina laimimahla ei lisa.
Üks varasem pildikatsetus ka:
Mascarpone-banaanikook
See magus ja kreemjas tort valmib kiiresti ja vähese vaevaga. Meeldib hästi lastele. Parim valmistamise päeval.