Mascarpone-banaanikook

See magus ja kreemjas tort valmib kiiresti ja vähese vaevaga. Meeldib hästi lastele. Parim valmistamise päeval.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Põhi:

175 g purustatud Digestive-küpsiseid

50 g sulatatud võid

1 sl kuldset siirupit

Täidis:

250 g toasooja mascarpone toorjuustu

2 dl 35% rõõska koort ehk vahukoort

0,5-1 laimi mahl

2 suurt banaani

25 g tumedat šokolaadi

25 g valget šokolaadi

Valmistamine

Kõige lihtsam on seda kooki teha kohe siledale serveerimisalusele, mille peale tõsta lahtikäiva rõngasvormi pealmine osa.

Purusta küpsised, sega juurde või ja siirup. Suru segu Ø 24 cm lahtikäiva vormi põhjale. Hoia külmikus.

Valmista täidis. Klopi mascarpone toorjuust ja vahukoor mikseriga vahule. Lisa laimimahl ja sega juurde õhukesed banaaniviilud. Tõsta segu küpsisepurupõhjale.

Riivi peale tumedast ja valgest šokolaadist laastukesi. Hoia serveerimiseni külmas (vähemalt tund aega), söö samal päeval.

Nipid ja soovitused:

  • Munavaba versiooni jaoks kasuta munavabu digestiivküpsiseid. 

Retsept on mugandatud briti ajakirjast Good Food (November 1998, Mascarpone and Banana Pie). Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Monika
postitatud 18.11.2010 13:26

Koogi sisse ei käinud mitte üks tilk suhkrut. Algul ma kahtlesin, et mis sellest ka tuleb. Aga tuli väga väga hea. Pille teab, mida soovitada :)

betty
postitatud 03.03.2011 17:14

Minu jaoks oli kook natuke vähe magus,järgmine kord panen suhkrut ka,aga muidu väga hea ja lihtne teha.

KR
postitatud 18.09.2012 16:07

Ma panin natuke suhkrut, u 0.5 dl, hea oli. Ja järgmisel ja ülejärgmisel päeval maitses vähemalt sama hästi kui tegemise päeval. Siis sai otsa :)

Johanna
postitatud 01.09.2013 11:58

Väga maitsev kook ja kõik kiidavad. Mina laimimahla ei lisa.

Pille
postitatud 01.04.2024 08:51

Üks varasem pildikatsetus ka: