Veisemaksast kastmele on lisatud porrut, tomatipüreed ja maitseaineid.
200 g veise maksa
100 g rõõska koort
3 sl kontsentreeritud tomatipastat
nisujahu
võid
5 dl vett
1 dl hakitud porrut
1 sl sojakastet
1 tl hakitud majoraani
1 tl soola
valget pipart
Lõika veisemaks ribadeks, prae kergelt pannil.
Sulata pannil või, sega juurde jahu ja kuumuta veidi.
Lisa vesi, rõõsk koor, praetud maks, tomatipüree ja maitseained. Hauta kastet 10 minutit.
Serveeri kartulite või makaronidega, juurde toorsalatit.
Retsept on pärit Liia Tiigi raamatust "Üsna odavalt, aga maitsvalt". Pildi tegi KIRSIKE.
Päris hea kaste, kannatab süüa küll:)
mida sa selle veega muidu tegid? :)
2 tassi musta teed toidu kõrvale.
Täitsa hea kaste jah, tegin 600 g maksaga, aga samas kastme aineid küll kolm korda ei suurendanud, ainult u 1,5 korda.
Mina tegin ka 600gr maksaga. Kastme aineid panin topelt koguse vä vett, seda läks 5dl ja porrut läks 3 dl. Sai maitsev.
Pilt ka:
Maksakaste
Veisemaksast kastmele on lisatud porrut, tomatipüreed ja maitseaineid.