Maksakaste

Veisemaksast kastmele on lisatud porrut, tomatipüreed ja maitseaineid.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

200 g veise maksa

100 g rõõska koort

3 sl kontsentreeritud tomatipastat

nisujahu

võid

5 dl vett

1 dl hakitud porrut

1 sl sojakastet

1 tl hakitud majoraani

1 tl soola

valget pipart

Valmistamine

Lõika veisemaks ribadeks, prae kergelt pannil.

Sulata pannil või, sega juurde jahu ja kuumuta veidi.

Lisa vesi, rõõsk koor, praetud maks, tomatipüree ja maitseained. Hauta kastet 10 minutit.

Serveeri kartulite või makaronidega, juurde toorsalatit.

Loe veel:

Retsept on pärit Liia Tiigi raamatust "Üsna odavalt, aga maitsvalt". Pildi tegi KIRSIKE.

LISA KOMMENTAAR

Ints
postitatud 03.06.2010 19:27

Päris hea kaste, kannatab süüa küll:)

mina
postitatud 16.04.2011 18:19

mida sa selle veega muidu tegid? :)

Ants
postitatud 16.11.2024 15:57

2 tassi musta teed toidu kõrvale.

Kirsike
postitatud 06.12.2010 11:23

Täitsa hea kaste jah, tegin 600 g maksaga, aga samas kastme aineid küll kolm korda ei suurendanud, ainult u 1,5 korda.

Hexy
postitatud 26.09.2015 09:46

Mina tegin ka 600gr maksaga. Kastme aineid panin topelt koguse vä vett, seda läks 5dl ja porrut läks 3 dl. Sai maitsev.

Hexy
postitatud 30.12.2015 09:32

Pilt ka: