Piri piri kaste

Kasuta vürtsikat tšillikastet nt kana, kala või krevettide maitsestamiseks.

Kogus
2-2,5 dl
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

3-6 tulist punast tšillikauna - olenevalt tulisusest

1 sidruni mahl

2-2.5 dl oliiviõli

soola

Valmistamine

Haki tšillikaunad, viska varreotsad minema.

Pane kõik ained (sh seemned) köögikombaini ning püreesta. Kalla väikesesse klaaspudelisse ning lase vähemalt 24 tundi maitsestuda.

Kurna läbi sõela ja pane uuesti klaaspudelisse. Säilib külmikus kuni 1 kuu.

NB! "Ehtne" piri-piri kaste koosneb vaid külmpressitud oliiviõlist ja tšillipiprast (vahekorras 3:1) - ained omavahel segada ja lasta 3 kuud kinnises purgis maitsestuda. Kasutada tuleks Angoolast pärit piri-piri tšillikaunu, ent asendamiseks sobivad ka piquins/santaka/cayenne kaunad.

Pildi teegi KARIMA.

LISA KOMMENTAAR

Karima
postitatud 25.08.2012 16:07

see 6likaste on ka salatil hea !