Veiselihahautis

Hautatud veiseliha sibula, tomatipüree ja kartulitega. Maitset annavad vein, puljong ja piprasegu.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

800 g pehmet veiseliha

3 küüslauguküünt

1 suur sibul

1 sl kontsentreeritud tomatipastat

4 suurt kartulit

1 tl musta pipart

3 dl puljongit

punast veini

soola

võid

Valmistamine

Lõika liha suuremateks kuubikuteks. Pruunista lihakuubikud ümberringi võis tugeval kuumusel.

Lisa potti hakitud sibul, küüslauk ja kuubikuteks lõigatud kartulid. Seejärel lisa tomatipüree. Maitsesta roog pipraseguga ja kuumuta veel paar minutit.

Vala juurde vein ja puljong ning hauta nõrgal tulel 1 tund. Maitsesta soola ja pipraga.

Pereköögi retsept (11/1997, Loomalihahautis). Pildi tegi VIKE.

LISA KOMMENTAAR

Kadri
postitatud 03.04.2008 08:26

Väga hea ja lihtne retsept! Ma küll asendasin puljongi puudumise tõttu veega.

Tullia
postitatud 03.02.2009 23:15

Suurepärane hautis, liha läks imepehmeks ja maitses hästi. U 900 g liha pruunistamiseks kasutasin 100 g võid. Veini lisasin 200 ml. Paar kartulit panin ka rohke, kuid vabalt oleks võinud veel panna, sest liha oli ikka ülekaalus.

Maria
postitatud 21.04.2022 07:58

Seni parim veiseliha hautis, mida teinud olen. Lihtne aga väga-väga maitsev!

Tiina
postitatud 22.02.2025 16:38

KAsutasin mahe rohumaa veise lihalõike, hautasin tund, aga liha ikka kõva. Mis ma valesti tegin?

Pille
postitatud 23.02.2025 18:01

Tiina, eks oleks tulnud lihtsalt kauem hautada. Ju oli sportlik veis, vajas rohkem aega.