225 g nisujahu (u 3,75 dl)
50 g suhkrut (u 0,5 dl)
näpuotsaga soola
1 muna
100 g võid
Täidis:1 kg õuna
6 dl õunasiidrit
50 g suhkrut (u 0,5 dl)
180 g vanillkastmepulbrit (nt 4 x Ekströmi pakki)
Sega tainaained omavahel ja suru lahtikäivasse 26 cm koogivormi ja selle äärtele. Pane pooleks tunniks külma.
Samal ajal koori ja riivi õunad. Sega suures kausis siider, suhkur ja vanillikastmepulber. Lisa riivitud õunad ja vala täidis koogivormi.
Küpseta 200kraadises ahjus 1 tund.
Lase jahtuda.
Pereköögi retsept, aga veidi mugandatud VERNANDA juhiste järgi. Pildi tegi VANDISTE.
Ma kunagi tegin (asendasin vaniljekastmepulbri tärklise ning vaniljega) ning oli väga maitsev.
ma olen seda paar korda teinud, õunte riivimine võtab oma aja, aga pea iga kord on arvatud, et tegemist on poekoogiga, teagi siis, et mis mõttes :) kõrge on ta ka ja sinna kõrvale või peale võib nt vahukoort kunstipäraselt asetada. selline teistmoodi, aga täiega hea. ja õunane.
Väga eriline ja maitsev kook, millega annab külalisi üllatada. Kiidusõnad on garanteeritud.
Tehtud, söödud, kiidetud (kõigi sööjate poolt). Tänud väärt retsepti eest!
Õuna-siidrikook