Koorene porgandipirukas

Pirukas on kõige maitsvam ahjusoojalt. 

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

Põhi:

1.5 dl nisujahu

1.5 dl rukkijahu

120 g võid

0.5 tl soola

1 sl külma vett

Täidis:

400 g porgandeid

3 dl 35% rõõska koort

soola ja musta pipart

3 muna

2 peotäit värsket tüümiani

Valmistamine

Näpi või koos jahude ja soolaga ühtlaseks puruks. Lisa külm vesi ja sõtku tainaks. Vajuta tainas 22-24 cm läbimõõduga vormi põhja ja külgedele. Tõsta külma.

Koori porgandid ja lõika peenikesteks ribadeks. Klopi munad lahti, lisa vahukor, sool, pipar ja tüümian. 

Tõsta porgandiribad vormi, vala peale munasegu. Küpseta 180-kraadises ahjus 45-50 minutit.

Kaunista ülejäänud tüümianiga.

Loe veel:

Retsept on mugandatud Ragne Värki ja Andra Kalda raamatust "Retseptisahtel käsitöökapis" (Varrak, 2013)

LISA KOMMENTAAR