1 terve kana või 4-5 luu ja nahaga kanakintsu
3-4 tervet Peipsi küüslauku (u 40 küünt)
1 väike sidrun
soola ja musta pipart
Kui kasutad tervet kana, siis lõika see tükkideks. Maitsesta kanatükid soola-pipraga, tõsta paraja suurusega ahjuvormi. Nirista peale oliiviõli, lisa poolitatud sidrun ja mõned tüümianioksad. Pane 200-kraadisesse ahju ja küpseta umbes 30 minutit, kuni kana on pealt kenasti kuldne.
Samal ajal koori küüslauguküüned (kevadeti, kui saada on noori küüslauke, võid need koorimata jätta). Võta kanatükid ahjust välja, lisa küüslauguküüned ahjuvormi ja nirista peale veel oliiviõli. Küpseta veel 20-25 minutit. kuni kana on läbinisti küps ja küüslauguküüned mõnusalt karamelliseerunud. Kui Sulle tundub, et küüslauguküüned on küpsed, aga kana tahab veel ahjus olla, võtta kurnlusikaga küüslauguküüned välja ja hoia soojas!
Puista roale mõned värsked tüümianioksad ja serveeri. Kõrvale sobib värske salat, ent võid ahjuvormi panna ka tükeldatud kartuleid ja serveerida rooga ahjukartulitega.
Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu & Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp.
Meil oli too täna menüüd ja oli hää. Küüslauguküüned jätsin koorimata ja lihtsalt litsusin noaga lömmi, siis oli mõnus neid sealt välja litsuda.
Küüslauk ja maitsetaimed tuleks kindlasti panna kana kõrvale või isegi alla. Pealmised küüslauguküüned läksid mul kõrbema. Kuna tiivad kippusid lõpu poole liiga pruuniks minema, siis katsin viimaseks kümneks minutiks kana fooliumiga.
imehea
Mulle maitseb, teen juba mitmendat korda, kuigi kastet pole viitsinud teha. Sobis näiteks keedetud roheliste läätsedega, mille valmistamiseks lisasin keeduveele ka kypsemisel saadud kanaleent.
Kana 40 küüslauguküünega
Prantsuse köögist pärit ahjuroog, lihtne ja ääretult maitsev!