Roog kala ning eemalda soomused ja lõpused, kuid jäta pea ja saba külge. Tõsta kala restiga ahjupannile.
Maitsesta kala seest ja väljast soolaga. Pane kõhuõõnde 5-6 pipratera, mõned loorberilehed ja mõned võiliistakud.
Ülejäänud loorberilehed ja pipraterad pane ahjupannile. Puista kalale riivsaia ja aseta peale ülejäänud võiliistakud.
Vala ahjupannile 200 ml vett ja pane 180-kraadisesse ahju. Küpseta 30-40 minutit või kuni kala on küps. Kala küpsemise ajal kontrolli, et ahjupannil oleks piisavalt vett - vajadusel lisa vett juurde, sest sellest saad maitsva kastme.
Serveeri ahjukala koos keedukartulite ja pannile tekkinud kastmega.
Kuidas kala küpsust kontrollida?
Selleks sikuta kala seljauime - kui see on lahti, on ka kala küps!
Ahjus küpsetatud karpkala
Kristina Eferti retsept raamatust "Tujutõstvad toidud". Retsept sobib ka latika valmistamiseks.