Ahjus küpsetatud karpkala

Kristina Eferti retsept raamatust "Tujutõstvad toidud". Retsept sobib ka latika valmistamiseks.

Kogus
neljale-viiele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
50 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1,5 kg kaaluv karpkala või latikas

5 värsket loorberilehte

10 tera musta pipart

50 g võid

soola

riivsaia

2 vett (vajadusel rohkem)

Valmistamine

Roog kala ning eemalda soomused ja lõpused, kuid jäta pea ja saba külge.  Tõsta kala restiga ahjupannile.

Maitsesta kala seest ja väljast soolaga. Pane kõhuõõnde 5-6 pipratera, mõned loorberilehed ja mõned võiliistakud.  

Ülejäänud loorberilehed ja pipraterad pane ahjupannile. Puista kalale riivsaia ja aseta peale ülejäänud võiliistakud. 

Vala ahjupannile 200 ml vett ja pane 180-kraadisesse ahju. Küpseta 30-40 minutit või kuni kala on küps. Kala küpsemise ajal kontrolli, et ahjupannil oleks piisavalt vett - vajadusel lisa vett juurde, sest sellest saad maitsva kastme. 

Serveeri ahjukala koos keedukartulite ja pannile tekkinud kastmega. 

Kuidas kala küpsust kontrollida?

Selleks sikuta kala seljauime - kui see on lahti, on ka kala küps!

Loe veel:

Retsept on Kristina Eferti raamatust "Tujutõstvad toidud".

LISA KOMMENTAAR

Nipitiri
postitatud 18.12.2017 21:47

Kui suurepärane, lihtne ja maitsev retsept. Karp tuli vāga hõrk, loorber sobis suurepāraselt

eneli
postitatud 28.02.2020 16:50

Kala tuli kudagi väga lüdi. Meeldib krõmps nahk. J kord proovin kudagi teisiti.