Seafilee mee-võikastmes

Pannil praetud ja ahjus järelküpsetatud sea sisefilee mõnusas meemaitselises kastmes.

Head ja värsket eestimaist sealiha otse perefarmist saab osta Oma Põrsa lihapoodidest Tallinnas Mustamäe, Lasnamäe ja Nõmme turult, Rakverest Pikk tn 11 lihapoest ning Tabasalust Klooga mnt 5a lihapoest. 

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

3 sl võid

2 sl mett

500-600 g sea sisefileed

soola ja musta pipart

Valmistamine

Kuumuta ahi 180 C. 

Võta ahjukindel pann. Pane või ja mesi pannile ning kuumuta tasasel tulel, kuni mesi ja või on sulanud. 

Maitsesta seafilee soola ja pipraga, soovi korral ka mõne maitseaineseguga*. Pruunista pannil ümberringi (umbes 5 minutit). Siis tõsta pann kuuma ahju ning küpseta 15-20 minutit. 

Võta ahjust välja. Serveerimiseks lõika seafilee paksudeks viiludeks ning tõsta soojendatud taldrikule. Nirista peale veidi kastet.** 

* Võib võtta tšillipulbrit, Cajuni või taco maitseainesegu, meelepärast ürdisegu jms. 

** Kui Sul pannile eriti kastet pole kogunenud, siis tõsta küpsenud seafilee korraks kõrvale, lisa pannile paar supilusikatäit vett ning kuumuta tasakesi ja pidevalt segades, kuni saad paraja konsistentsiga kastme. 

Retsept ilmus ka ajakirja Kodu & Aed 2013. a. mainumbris, pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

cousinella
postitatud 14.10.2014 07:58

Täitsa maitsev, eriti koos mesiste köögiviljadega.

lala
postitatud 21.02.2015 17:03

Kas ma pean paadima liha seal mee-või kastmes ?

Liisi
postitatud 02.11.2015 21:21

Väga lihtne valmistada. Minu jaoks oli meekaste liiga magus, aga teised sööjad kiitsid.

Martiina
postitatud 31.01.2016 17:30

Väga mõnus "kiirtoit", meie perele meeldib :)

Õnnestub retsepti järgides alati, liha jääb mahlane.

maritk
postitatud 28.06.2016 19:49

Väga maitsev! Serveerisin bataadipüree, röstitud porgandite, ja tomati-kurgi-hapukooresalatiga. 17 minutit ahjus ja teist sama palju fooliumi all puhkamist ahjust väljas, ja liha oli parem kui ma kunagi restorani saanud olen.

Merle
postitatud 17.01.2017 13:39

Tere! Kui kuum ahi on kuum? Mis temp.? Tänud!

Pille
posted on 17.01.2017 15:14

Merle, esimeses reas on kirjas, et ahi peab olema 180C.

Ene
postitatud 15.03.2017 13:34

Jummel kui maitsev tuli, täiesti restorani tase. Lisasin lihale sool, pipar ja chilliexplosion ja edasi nagu retseptis ja valmis. Väga kiire, lihtne supper mahlane ja maitsev.

Tiadalma
postitatud 20.03.2017 21:00

Proovisin ka - lihtne teha ja maitsev!
Maakodu tingimustes, kus pole palju erinevaid panne valida, lõikasin filee pooleks, sest pann oli väiksem kui lihatükk ning samuti tuli praepannilt liha kastmega enne ahju panemist ümber ahjupannile tõsta (hoidsin panni enne soojas).
Ahjus oli vast 15 minutit ja puhkas umbes 10 min - oleks võinud ahjus vähem olla, aga ei tulnud kohe selle peale, et kui tükid pooleks lõikan, et küpsemisaega võiks ka korrigeerida. Aga liha oli siiski pehme ja mahlane, järgmine kord tuleb veel parem;)

Reginakarro
postitatud 14.09.2017 09:51

Proovisin selle retsepti ära eile ning peab tõdema, et liha sai väga mõnus ja mahlane...kuid mina ei soovita panna mett pannile ja liha seal praadida, kuna mul kõrbes see pannis kõik mustaks karamelliks. Järgmine kord praen lihtsalt võis ja meega tõmban üle enne ahju panekut.

Huviline
postitatud 24.12.2019 18:48

Hea retsept, tuli väga hästi välja