Skirlie ehk praetud sibul kaeratanguga

Šoti köögist pärit kaeratangu-sibularoog, mida serveeritakse praelisandina. Ent skirlie on väga mõnus ka nt praetud verikäkiviiludel! 

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

2-3 suurt sibulat

75 g võid

100 g kaeratangu

1 sidruni riivitud koor

2 tl värsket tüümiani e. aed-liivateed või 1 tl kuivatatud

soola ja musta pipart

Valmistamine

Sulata või praepannil, lisa sibul ja prae madalal kuumusel, kuni sibul on kuldkollane.

Sega juurde kaeratangud, maitsesta sidrunikoore, tüümiani, soola-pipraga. Prae segades veel umbes 10 minutit, kuni kaer on küpsenud.

Serveeri kuumalt.

Nipid ja soovitused:

  • Kui kaeratangu ei leia, siis võid kasutada jämeda jahvatusega kaerajahu. 
  • Veganid saavad kasutada või asemel õli.
  • Mõned šoti retseptid kasutavad praadimiseks või ja veiserasva segu. 
LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 03.04.2013 11:20

Mõnus lihtne ja omapärane lisand, aga kahjuks pole Eestis kaeratangu üldse saada :( Tegime ühel Nami-Nami Šoti köögi koolitusel Aegviidus 2013. aasta varakevadel, serveerisime praetud verikäkiviiludel..

estonienne
postitatud 29.06.2013 13:15

Śotlased täidavad skirliga ka kalkunit! Väga hea!:)