Õuna-beseekook

Kunagise Matilda kohviku ja nüüdse Claudee Koogid kondiitriäri omaniku Kristiina Lehola retsept.

(Algretseptis oli kirjas 28 cm koogivorm, kasutaja Karima soovitusel muutsin selle väiksemaks).

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Põhi:

100 g külma võid

180 g nisujahu (u 3 dl)

75 g suhkrut

1 munakollane

Õuna-beseekate:

250 g suhkrut

5 munavalget (235 g)

200 g õunu (puhastatud kaal)

jahvatatud kaneeli

Valmistamine

Sega koogipõhja komponendid omavahel ning suru 26 cm koogivormi põhjale. Pane tunniks ajaks külmkappi tahenema, siis küpseta 200-kraadises ahjus kuldseks. 

Täidise jaoks klopi munavalged ja suhkur tugevaks vahuks, siis sega hulka kooritud ja viilutatud õunad ning jahvatatud kaneel. Tõsta eelküpsetatud koogipõhjale ning küpseta 130-kraadises ahjus umbes 40 minutit. 

Retsept ilmus ajalehes Postimees 13.10.2012. Pildi tegi KARIMA.

LISA KOMMENTAAR

Karima
postitatud 30.03.2013 12:15

kook tuli nati liiga magus (minu jaoks)kange türgi kohvi kõrvale oli paras 28 cm vormist koukisin taigna 26 cm vormi seal oli seda parasjagu aga lapsed sõid ja olid rahul