Peedihautis tomati ja vürtsköömnetega

India-pärane köögiviljahautis. Vegan ja gluteenivaba, maitseb hästi nii soojalt kui ka toatemperatuuril.

Magushapukas peedihautis sobib üllatavalt hästi ka näiteks grillitud liha kõrvale. 

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

3 sl õli

2 tükeldatud sibulat

1 tl vürtsköömneid

1 hakitud küüslauguküüs

0.5 tl tšillihelbeid

500 g peeti

400 g konservitud purustatud tomateid

1 sidruni mahl või punast 1 veiniäädikat

0.5 tl soola

tubli näpuotsatäis suhkrut

Valmistamine

Koori peet, lõika väikesteks sektoriteks. 

Kuumuta potis õli, lisa sibul ja vürtsköömned ning prae tasasel tulel mõned minutit. Lisa küüslauk ja tšillihelbed prae veel paar minutit. 

Lisa peeditükid, purustatud tomatid ja sidrunimahl/veiniäädikas.Maitsesta soola-suhkruga. Kuumuta keemiseni, siis kata kaanega ja alanda kuumust. Lase roal tasasel tulel podiseda umbes tund aega, kuni peet on pehme. Sega aeg ajalt, et roog põhja ei kõrbeks. 

Serveeri. 

Vaata üsna analoogset rooga: India peedihautis. See siin on Madhur Jaffrey retsept, mugandatud. 

LISA KOMMENTAAR

Tiina
postitatud 28.10.2013 21:40

Ma pole eriline peedisõber, aga see maitses küll hästi. Panin ka koriandrit maitseks peale.