Ahjuräimed marinaadis

Kergem, kiirem ja tervislikum versioon marineeritud räimedest, nimelt paneerimise-praadimise asemel on räimefileed lihtsalt vormi laotud, marinaadiga kaetud ja ahjus küpsetatud. 

Kui eelistad ise räimi fileerida, siis võta 1 kg terveid räimi.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

600 g räimefileed

2 porgandit

2 sibulat

soola ja musta pipart

Marinaad:

5 dl vett

5 tera vürtspipart

5 tera musta pipart

2 loorberilehte

1 sl suhkrut

1.5 tl soola

1 sl 30% äädikat

Valmistamine

Koori porgandid ja sibulad ning lõika hästi õhukesteks viiludeks. 

Laota räimefileed paraja suurusega ahjuvormi, nahk allpool. Maitsesta soola-pipraga, siis lao peale porgandi- ja sibularattad. Korda veel 1-2 korda, olenevalt vormi suurusest.

Sega marinaadiained (v.a. äädikas) väikeses potis, kuuumuta keemiseni. Sega juurde äädikas. 

Kalla marinaad räimedele. Tõsta vorm 175-kraadisesse ahju ning küpseta 30 minutit.

Tõsta ahjust välja ning lase täielikult jahtuda enne serveerimist. 

Idee: Elina Sildre toidublogist

LISA KOMMENTAAR

Hexy
postitatud 08.08.2013 16:02

Maitsev ja lihtne

Ilsu
postitatud 10.01.2014 15:50

Maitsvad, mina jätan kaladele rood sisse, annab maitset ja värskel räimel on raske seda rootsu välja saada. Küüslauku panin ka ja äädikas oli riisiäädikas (seda siis natuke rohkem) Tavaline äädikas oli kapist otsa saanud ootamatult.

Aniitram
postitatud 30.01.2015 20:01

Nii lihtne oli teha ja väga maitsev tulemus sai! Võtan kohe kindlasti püsimenüüsse!