Kergem, kiirem ja tervislikum versioon marineeritud räimedest, nimelt paneerimise-praadimise asemel on räimefileed lihtsalt vormi laotud, marinaadiga kaetud ja ahjus küpsetatud.
Kui eelistad ise räimi fileerida, siis võta 1 kg terveid räimi.
Koori porgandid ja sibulad ning lõika hästi õhukesteks viiludeks.
Laota räimefileed paraja suurusega ahjuvormi, nahk allpool. Maitsesta soola-pipraga, siis lao peale porgandi- ja sibularattad. Korda veel 1-2 korda, olenevalt vormi suurusest.
Sega marinaadiained (v.a. äädikas) väikeses potis, kuuumuta keemiseni. Sega juurde äädikas.
Kalla marinaad räimedele. Tõsta vorm 175-kraadisesse ahju ning küpseta 30 minutit.
Tõsta ahjust välja ning lase täielikult jahtuda enne serveerimist.
Maitsvad, mina jätan kaladele rood sisse, annab maitset ja värskel räimel on raske seda rootsu välja saada. Küüslauku panin ka ja äädikas oli riisiäädikas (seda siis natuke rohkem) Tavaline äädikas oli kapist otsa saanud ootamatult.
Ahjuräimed marinaadis
Kergem, kiirem ja tervislikum versioon marineeritud räimedest, nimelt paneerimise-praadimise asemel on räimefileed lihtsalt vormi laotud, marinaadiga kaetud ja ahjus küpsetatud.
Kui eelistad ise räimi fileerida, siis võta 1 kg terveid räimi.