1 hani
soola ja musta pipart
kuivatatud majoraani
2 sl võid
2 apelsini
3 õuna
Kui Sul on külmutatud hani, siis tõsta see paar päeva varem külmkappi sulama.
Enne küpsetamist võta hani toasooja 3 tundi varem.
Hõõru hani seest ja väljast soola-pipra-majoraaniseguga. Puhasta õunad ja lõika sektoriteks, koori 1 apelsin ja lõika samuti sektoriteks. Täida kõhuõõs õunte ja apelsinidega ning nõelu avaused kinni või kinnita suupistetikkudega.
Vala ahjupannile natuke vett ja tõsta hani pannile. Küpseta 190-kraadises ahjus 2-4 tundi, olenevalt hane suurusest. Vala hanest nõrguvat rasva aeg-ajalt pannilt vähemaks ja samas kasta hane selle leemega.
Saadud leem on heaks kastmeks hanepraele, mida paksendada vähese kastmepaksendajaga, maitsesta konjaki või apelsinimahlaga.
Lõika teine apelsin viiludeks ja prae võis kuldseks. Kaunista nendega ahjus küpsetatud hani.
Serveeri ahjukartulite, hapukapsa ja kastmega.
Allikas: Selveri retseptileht
Väga hea ja lihtne ning tulemus meeldis kõigile. Täitsin hane juba eelmisel õhtul.
Väga hea ja lihtne ning tulemus meeldis kõigile. Täitsin hane juba eelmisel õhtul.
Väga hea ja lihtne ning tulemus meeldis kõigile. Täitsin hane juba eelmisel õhtul õunaviilude, hapukapsa ja 1 apelsiniga.
Jõuluhani apelsini ja õuntega
Apelsini ja õuntega küpsetatud ahjupraad.