200 g keedetud kartuleid
50 g kanepiseemneid
1 tl võid
20 g sibulat
maitse järgi soola
Serveerimiseks:punast meremarja
Rösti kanepiseemned pannil. Tambi röstitud kanepiseemned uhmris peeneks, kuni need muutuvad õliseks.
Suru äsjakeedetud kartulid kahvliga puruks, lisa peenekshakitud ja võiga praetud sibulad ning kanepijahu. Maitsesta soolaga.
Sega ühtlaseks siledaks massiks, vormi väikesed pallid ja aseta ahjuplaadile. Tee igasse pallikesse väike süvend.
Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 5 minutit. Lase jahtuda.
Kui kanepi-kartulipallid on jahtunud, siis pritsi süvendisse toorjuustu ning kaunista punase meremarja ja maitserohelisega.
NB! Segu valmistamiseks võib kasutada ka külmi keedetud kartuleid, ent siis tuleks need peenelt riivida.
Allikas: "76 aedviljatoitu" (Kodu & Aed, 2011, toim. Elli Vendla ja Malle Peterson)
Kanepi-kartulisuupisted
Väikesed ahjus küpsetatud kartulipallid on maitsestatud kanepiseemnetega. Serveerimiseks kaunista toorjuustu, meremarja ja maitserohelisega.