Kanepi-kartulisuupisted

Väikesed ahjus küpsetatud kartulipallid on maitsestatud kanepiseemnetega. Serveerimiseks kaunista toorjuustu, meremarja ja maitserohelisega. 

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

200 g keedetud kartuleid

50 g kanepiseemneid

1 tl võid

20 g sibulat

maitse järgi soola

Serveerimiseks:

toorjuustu

punast meremarja

maitserohelist

Valmistamine

Rösti kanepiseemned pannil. Tambi röstitud kanepiseemned uhmris peeneks, kuni need muutuvad õliseks. 

Suru äsjakeedetud kartulid kahvliga puruks, lisa peenekshakitud ja võiga praetud sibulad ning kanepijahu. Maitsesta soolaga. 

Sega ühtlaseks siledaks massiks, vormi väikesed pallid ja aseta ahjuplaadile. Tee igasse pallikesse väike süvend. 

Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 5 minutit. Lase jahtuda.

Kui kanepi-kartulipallid on jahtunud, siis pritsi süvendisse toorjuustu ning kaunista punase meremarja ja maitserohelisega.

NB! Segu valmistamiseks võib kasutada ka külmi keedetud kartuleid, ent siis tuleks need peenelt riivida. 

Allikas: "76 aedviljatoitu" (Kodu & Aed, 2011, toim. Elli Vendla ja Malle Peterson)

LISA KOMMENTAAR