Mustika-mahalabia marjasiirupi ja jogurtivahuga

Mahalabia on Lähis-Idast pärit magustoit. Põhimõtteliselt on tegemist maitsestatud piimakisseliiga, näiteks roosivee- või kardemonimaitselisega.

Kasuta piisavalt suuri magustoidupokaale, et saaksid mahalabia peale marjakompoti panna!

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Mustika-mahalabia:

100 g mustikaid

1 l piima

5 sl maisitärklist (55 g)

1 sl mett

170 g suhkrut (2 dl)

4 sl vett

Marjakompott:

500 g maasikaid

170 g suhkrut (2 dl)

1.25 dl vett

125 g vaarikaid

125 g mustikaid

Jogurtivaht:

2 dl 35% rõõska koort

2 sl tavalist või tuhksuhkrut

1 tl vanilliekstrakti

100 g paksemat jogurtit

Valmistamine

Valmista mahalabia. Pane mustikad ja mesi väikesesse potti. Kuumuta madalal tulel umbes 5 minutit, kuni mustikad on pehmed ja katki. 

Sega piim ja suhkur suures potis mõõdukal tulel. Kuumuta umbes 5 minutit, kuni suhkur lahustub ja segu peaaegu keemahakkab. Sega maisitärklis veega, siis lisa piimale ja kuumuta veel 5 minutit, kuni segu pakseneb. Sega juurde mustikapüree. 

Jaota mahalabia nelja kuumakindla magustoidupokaali sisse. Lase jahtuda, siis pane külmikusse järgmise päevani tahenema. 

Valmista marjakompott. Tükelda pooled maasikatest ja pane koos suhkru ja veega väiksemasse potti. Kuumuta segades keskmisel kuumusel umbes 5 minuti, kuni suhkur lahustub. Siis tõsta kuumust ning lase tasakesi podiseda umbes 20 minutit, kuni segu pakseneb. Lase veidi jahtuda, siis sega hulka ülejäänud maasikad (samuti tükeldatult), vaarikad ja mustikad. Hoia serveerimiseni jahedas.

Jogurtivahu jaoks klopi vahukoor, tuhksuhkur ning vanilliekstrakt pehmeks vahuks, siis sega õrnalt juurde jogurt.

Tõsta igale mahalabia-portsjonile marjakompotti, kõrvale jogurtivahtu ning serveeri. 

Loe veel:

Nägin retsepti Austraalia telesarjas "My Kitchen Rules", siin aga juba mugandatud kujul. 

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 02.03.2013 20:20

Tegin veidi viisakama õhtusöögi lõpetuseks. Kahjuks suutsin piimakisselli põhja kõrvetada, mis natuke varjutas maitseelamust, aga muidu oli väga mõnus dessert. See maasikasiirupis marjakompott, mis mustika-piimakisselli peale läks, oli eriti mõnus, sobiks ka niisama jäätise juurde nt. Teen kindlasti veel!