Kala riivsaiakattega

Ameerikas kutsutakse sellise riivsaiakattega kala 'oreganata'. 

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

450 g kalafileed - nt

kiltturska e. pikšat või lesta või tilaapiat

Oreganata-segu:

4 sl hakitud värsket siledalehist peterselli

1 suure sidruni riivitud koor

3 sl sidrunimahla

3 purustatud küüslauguküünt

2 dl (Panko) riivsaia

0.5 tl kuivatatud punet

0.25 tl meresoolahelbeid

Valmistamine

Kuumuta ahi 200 kraadini. Kata ahjuplaat fooliumiga ja pintselda kergelt õliga. 

Aseta kalafileed ahjuplaadile. Sega ülejäänud ained kausis omavahel, siis jaota riivsaiasegu kalafileedele, nii et kala oleks üleni kaetud. 

Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 10 minutit, kuni kala on parajalt küps. 

Allikas: Aggie's Kitchen toidublogi

LISA KOMMENTAAR

Tiina
postitatud 25.04.2015 19:06

Kate jäi väga kuiv, mis koostisosi arvestades vist peabki nii olema. Kasutasin pangasiust, aga meil müüdav filee ei ole suurem asi, ehk kogu roog ei jänud muljet.