Makaronid praetud lõhe ja spinatiga

Kreemja lõhe-spinatikastmega pastaroog, mille valmistamiseks sobib kenasti kala sabapoolne õhem ots. Makaronidest sobivad nt spagetid, tagliatelle, linguine

Kui soovid veidi meeleolukamat õhkkonda, siis selle roa kõrvale peaks sobima mõni Riesling-vein. 

Nami-Nami soovitab kasutada Italpasta tooteid.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

400 g tagliatelle't, linguine't või spagette

vett ja soola keetmiseks

400 g forelli- või lõhefileed

praadimiseks võid

100 g värsket spinatit

2-3 dl 35% rõõska koort

peotäis hakitud värsket peterselli

1 sidruni riivitud koor

soola ja musta pipart

Valmistamine

Kuumuta suures potis vesi keemiseni, maitsesta soolaga ning lisa makaronid. Keeda makaronid  al dente.

Samal ajal kuumuta praepannil või. Lisa lõhefilee ning prae mõõdukalt kuumal tulel 3-4 minutit ühelt ja 2-3 minutit teiselt poolt (alusta nahata poolest). Tõsta kala pannilt, eemalda nahk ning lammuta liha kahe kahvli abil tükkideks. 

Kuumuta pannil veel veidi võid, lisa pestud spinatilehed ja prae segades, kuni spinat on kokku kukkunud. Lisa rõõsk koor, maitsesta musta pipra, peterselli ja sidrunikoorega. Lisa uuesti lõhetükid ning lase hetk podiseda.

Nõruta makaronid, sega kastme hulka.  Serveeri kohe. 

Loe veel:

LISA KOMMENTAAR

Liisi
postitatud 24.01.2013 22:47

Meile meeldis. Kasutasin külmutatud hakitud spinatit ja kastmeks kohvikoort, millele lisasin paksendamiseks 1 munakollase.