Peedirisoto kana ja köömnetega

Väga huvitav maitsekooslus - köömned, peet, riis ja kana. Imeilus värv!

Kogus
kolmele kuni neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
45 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

25 g võid

200-250 g ribadeks lõigatud kana rinna- või kintsufileed

1.5 tl köömneid

1 hakitud sibul

200 g risotoriisi

sorts kuiva valget veini

7-8 dl kuuma kanapuljongit

200 g riivitud keedetud peeti

25 g riivitud parmesani

soola ja musta pipart

Valmistamine

Pane potti lusikatäis võid, lisa hakitud sibul ja prae tasasel tulel 5 minutit, kuni sibul hakkab pehmenema. Lisa riis ja sega mõni minut. Lisa vein ja kuumuta minut aega, riisi segades.

Lisa nüüd jaokaupa kuum kanapuljong, peale iga puljongitäit riisi korralikult segades. Kui suur osa puljongist on lisatud, siis lisa potti/pannile peet ja 0,5 tl köömneid. Maitsesta vajadusel soola-pipraga. Kuumuta läbi ja jätka puljongi lisamist ja riisi kuumutamist, kuni riis on al dente. Õige risoto peab olema üsna pehme, nii et vajadusel lisa veel veidi puljongit. 

Samal ajal kuumuta praepannil veel lusikatäis võid, lisa kanaribad ja 1 tl köömneid ning prae mõõdukal tulel aeg-ajalt segades mõned minutid, kuni kanaribad on kuldsed. 

Serveerimiseks sega osa riivitud parmesanist risoto hulka, tõsta risoto taldrikule, peale praetud kanatükid ja ülejäänud riivjuust. Serveeri kohe. 

Loe veel:

Mugandatud briti ajakirjast Delicious (December 2012). Retsept ilmus ka ajakirja Kodu & Aed 2014. a. märtsinumbris, pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 02.01.2013 14:36

Tegin aastavahetuse paiku, meeldis kogu perele, eriti täiskasvanutele :)

Pips
postitatud 10.02.2013 17:17

Tegin rooga tavalise pikateralise riisiga, õnnestus igati! Puljongist ja parmesanist tuli piisavalt soolasust, seega soola ei lisanud. Maitses :)

Kris
postitatud 12.02.2014 20:31

Just sai tehtud, väga hea tuli!

Kristin
postitatud 17.11.2017 19:11

Uus lemmik! Teen juba mitmendat korda ja ainult kiidetakse! :) Puljongit läheb vähem kui retseptis mainitud.

A
postitatud 12.05.2019 20:21

Õuddddselt hea