1 l vett
5 dl puhastatud arooniamarju ja
tükeldatud õunu
100 g suhkrut
näputäis soola
2 dl tavalist või täisteramannat või speltamannat
Pane puhastatud arooniamarjad ja tükeldatud õunad koos veega potti. Kuumuta keemiseni ja keeda umbes 15 minutit, kuni arooniad on pehmed.
Asta teise poti kohale sõel, kalla keedetud õunad ja arooniad koos vedelikuga sõelale ja lase nõrguda. Hõõru võimalikult palju marja-õunapüreed läbi sõela (võid arooniad ja õunad ka lihtsalt saumiksriga peenemaks purustada).
Maitsesta saadud segu suhkru ja noaotsatäie soolaga, kuumuta keemiseni. Sõrista juurde manna, alanda kuumust ning kuumuta vispliga pidevalt segades tasasel tulel umbes 10-15 minutit, kuni manna pakseneb.
Tõsta pott tulelt ja lase kaane all jahtuda. Surista (pool)jahtunud puder elektrimiksriga hästi kohevaks.
Serveeri külma piimaga.
Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu & Aed (2012 ja 2021) pildi tegi Juta Kübarsepp.
Maisimannaga kannatab ka teha? Muud hetkel kodus pole :-S
Miu, ma pole maisimannat magusroogade tegemisel kasutanud, nii et pead ise katsetama lihtsalt, kas sobib või mitte :)
Tegin just eile ja väga maitsev tuli!
Kas 5dl marju+ 5dl õunu või kokku 5 dl?
Liina, retseptis on ju kenasti kirjas: "5 dl puhastatud arooniamarju ja tükeldatud õunu" - ehk siis kokku umbes pool liitrit õunatükke ja puhastatud arooniaid.
Panin pooles marju ja pooled õunakuubikuid. Väga maitsev, siidine mannavaht tuli, vahustasin köögikombainiga, sain rutem ???? Järgmine kord proovin kuidas kaeramannaga välja tuleb.
Mannavaht arooniate ja õuntega
Sügisene kodumaine magustoit. Fotol olev roosamanna valmis tavalise nisumannaga, soovi korral kasuta speltamannat või täisteramannat.