Maguskartulivorm

Bataat ehk maguskartul on siin vormiroas viilutatud kujul. 

Kogus
kuuele kuni kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

800 g maguskartuleid

1 dl hakitud värsket maitserohelist - nt

rosmariini

basiilikut

tüümiani

0.5 dl õli

1 sl sidrunimahla

1 tl soola

4 dl 10% rõõska koort või 35% rõõska koort

Valmistamine

Sega ürdid, õli, sidrunimahl ja sool saumiksriga ühtlaseks. 

Koori maguskartulid ja lõika õhukesteks viiludeks. Lao bataadiviilud ja ürdiõli vaheldumisi võitatud ahjuvormi. 
 
Kalla peale rõõsk koor ja küpseta 175-kraadises ahjus umbes 45 minutit. 

Retsept on Soome ajakirjast MAKU (6/2011)

LISA KOMMENTAAR