Õunad želeega

Põnev leid Taani jõululaualt - æbler med gelé - ehk suhkrusiirupis keedetud õunapoolikud, mida serveeritakse punase sõstra želeega. Muide, see pole dessert, vaid lisand seaprae ja ahjupardi kõrvale.

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

4 kõvemat õuna (nt Krista, Antonovka)

1 l vett

2 dl suhkrut

1-2 tl vanillisuhkrut

0,5 sidruni mahl

Serveerimiseks:

punasesõstraželeed

Valmistamine

Kuumuta potis vesi, suhkur, sidrunimahl ja vanillisuhkur keemiseni.

Koori õunad, lõika pooleks ja uurista südamik välja, nii et saad väikese süvendi. Pane siirupisse ja keeda tasase tulel 5 minutit.

Võta õunad siirupist välja lase veidi jahtuda. Aseta vaagnale, tõsta igasse süvendisse teelusikaga sõstraželeed.

Loe veel:

Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 20.09.2022 08:43

Pildistasime neid ajakirja "Jõulud" 2022. a numbri jaoks. Väga põnev lisand ja kuigi alguses tundus kummaline, et vanillisiirupis õunu soolase toidu kõrvale söödi, siis meilgi ju ahjuõunad prae kõrval ja pohlamoos vorstide kõrval.