6-8 kartulit (nt Laura)
külmpressitud oliiviõli
400-500 g kana kintsufileed
250 g feta juustu lamba- ja kitsepiimast (2 pakki)
200 g kirsstomateid
1 väike sidrun
1 sl kuivatatud punet
100 g kivideta (Kalamata) oliive (soovi korral)
soola ja musta pipart
Määri ca 25x35 cm vorm (või veidi suurem) kergelt õliga. Kuumuta ahi 200 C.
Koori kartulid ja lõika köögimandoliiniga või terava noaga õhukesteks viiludeks. Maitsesta kartuliviilud soola-pipraga, piserda vähese oliiviõliga ning laota ahjuvormi põhja.
Aseta peale paraja suurusega kanalihatükid (kintsufileed lõika 2-3 tükiks, rinnafileed 4-5 tükiks), maitsesta needki soola-pipraga ning sidrunimahlaga.
Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 20 minutit. Sega kartuleid ja kanatükke kergelt.
Lõika kirsstomatid pooleks, murra fetajuust väiksemateks tükkideks. Laota mõlemad vormi, soovi korral lisa ka oliivid. Maitsesta kuivatatud pune ja riivitud sidrunikoorega. Küpseta veel 10-15 minutit, kuni kana ja kartulid on küpsed.
Idee: Taste.com.au (Lemon feta roasted chicken). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Pille.
Lihtne ja kerge, meile meeldis väga. Minu kartulid (Laura, eks:)) olid mandoliiniga hästi õhukesteks viiludeks lõigatud ja küpsesid poole tunniga kenasti ära.
Sai eelmine nädal tehtud ja väga maitses;)
Väga maitsev sai.
Liigitaks selle nami-nami kullafondi retseptide hulka. See tähendab siis, et roog valmib stiilis vähe kisa, palju villa ehk teeb end enam vähem ise valmis, ning pärast söömist kuuleb kokk tänusõnu seda toitu palun teha vähemalt kord nädalas! Ei tehta muidugi, aga kena kuulda (ja teha oli ka kena). PS Sidrunit ei asenda siin miski.
Nii tore lugeda, Üllekas, Kairi ja Pellenovelle :) Kui soovitate seda retsepti teistelegi, siis vajutage seda rohelist thumbs up nuppu ka - siis trügib see retsept otsingutes ülespoole ja jõuab suurema hulga Nami-Nami kasutajateni :)
meie perele väga maitseb see roog, soovitan ning hea ja lihtne teha :)
jaa, meil ka korduvalt laual olnud ja hää!
Väga hea oli, külalised söid ja kiitsid!
Ma ei näe seda thumbs up nuppu kuskil?
Maris, seda asendab nüüd südameke - sellele vajutades kiidad retsepti :)
Juba mitu aastat lemmik!
Mul on selline küsimus, et kas see ilma vedelikku lisamata kuivaks ei jäe.
Triin, kui kasutad kana kintsufileesid, kasutad kenasti oliiviõli ja sidrunimahla ja üle ei küpseta, ei tohiks jääda. Fetajuust ja kirsstomatid lisavad ka maitset ja mahlasust.
Tänan, proovin kohe täna teha :)
Väga mõnus kodune roog, mis maitseb pidulikult.
Väga mõnus - meile ka meeldib terve perega :)
Tundub tõesti midagi head!
Tere,millega võiks fetat asendada?
Siret, miks Sa soovid fetat asendada? Kas Sinu kodupoes seda pole või ei maitse?
Väga hea, soovitan soojalt!
Meie perele ei maitsenud. Jäi kuivavõitu ja lastele ei meeldinud fetajuust.
Väga maitsev ja mahlane roog. Kindlasti läheb kordamisele.
Väga mõnus, veidi kahtlesin, et toores kana otse ahju (ilma läbipraadimiseta), aga väga dimm tuli.
Nämm kui hea see
Ahjus küpsetatud kartuli-kanavorm sidruni ja fetaga
Kreeka-maitseline lihtne ahjuvorm. Kui viilutada kartulid nn köögimandoliiniga, valmib roog väga kiiresti. Mõnus ja lihtne.