Kurgi-apteegitillisalat

Väga mõnus lisand hea külmsuitsu- või õrnsoolalõhe juurde, moodustades igati elegantse eelroa. Kõrvale paku krõbeda koorega pehmet saia ja võid. 

Kogus
neljale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

0.5-1 tl soola

Salatikaste:

2 sl rõõska koort

2 tl veiniäädikat

1 tl Dijoni sinepit

2-3 sl hakitud värsket tilli

värskelt jahvatatud musta pipart

Serveerimiseks:

õhukeselt viilutatud suitsulõhet või õrnsoolalõhet

Valmistamine

Pese kurk ja lõika piki kurki koore sisse vaod (nt köögiviljakoorijaga). Seejärel lõika kurk pikuti pooleks ja seejärel õhukesteks viiludeks.

Eemalda apteegitillilt välimised puised kihid, lõika apteegitill pikuti neljaks (kui keskmine osa on väga puine, siis võid ka selle eemaldada) ja seejärel õhukesteks viiludeks. (Kurki ja apteegitilli on viilutada väga mõnus nn köögimandoliini abil). 

Pane kurgi- ja apteegitilliviilud sõelale, puista peale soola ja lase umbes 30 minutit tõmmata. Seejärel pigista köögiviljaviilud kuivemaks. 

Salatikastme jaoks sega rõõsk koor, veiniäädikas ja sinep omavahel, lisa hakitud till ja maitse järgi pipart. Sega köögiviljade hulka.

Aseta igale eelroataldrikule viilutatud lõhe, kõrvale tõsta väike kuhi kurgi-apteegitillisalatit. 

Retsept mugandatud Briti ajakirjast BBC Good Food (August 2010, Creamy cucumber with gravadlax).

Foto tegi Juta Kübarsepp ajakirja Kodu & Aed 2014. a. augustinumbri jaoks. 

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 15.11.2012 16:38

Tegin mehe sünnipäeval eelroaks. Kahjuks ei olnud mul väga hea suitsulõhe - tavaline supermarketi kraam - aga see kurgi-apteegitillisalat mulle täitsa meeldis seal kõrval, nii et teen kindlasti uuesti ja siis juba foto ka :)

Karima
postitatud 30.11.2012 09:45

väga mõnus salat,lõhet mul ei olnud ja sõime seda seene-kartulivormiga