Pane paksupõhjaline pott mõõdukale tulele, lisa suhkur ja vesi ning sega korra läbi. Nüüd kuumuta keemiseni, aga ära enam sega (märja tainapintsliga võid külgedele tekkivad suhkrukristallid karamellisiirupisse tagasi lükata). Kui karamell on tumedam kuldpruun, siis võta pott tulelt.
Sega ettevaatlikut juurde toasoe rõõsk koor (kui karamell peaks ikka kõvastuma, siis pane pott uuesti tasasele tulele ja sega, kuni karamell on lahustunud).
Vispelda juurde misopasta.
Lase veidi jahtuda, siis kalla kaanega nõu sisse ja hoia serveerimiseni külmkapis.
Kui kaste külmkapis liialt taheneb, siis võid seda jupikaupa mikroahjus soojendada ja uuesti vedelaks muuta.
Misokaramell
Heleda misopasta lisamine karamellikastmele annab mõnusa umami-meki. Sobib jäätise peale, koogi kõrvale või lihtsalt purgist lusikaga söömiseks :)