200 g hapukaid tikreid
50 ml vett
150 g suhkrut
3 muna
2 sl leedriõiesiirupit soovi korral
100 g külma võid
Pese tikrid, soovi korral ka puhasta. Pane potti, lisa vesi ja kuumuta tasasel tulel umbes 10 minutit, kuni tikrid on täitsa pehmed. Siis hõõru läbi sõela.
Pane saadud tikripüree, suhkur ja leedriõiesiirup potis kergelt muliseva vee kohale asetatud kuumakindlasse kaussi või siis paksupõhjalisse väiksemasse potti. Kuumuta pidevalt segades tasasel, kuni või on sulanud ja segu on kenasti läikiv ja ühtlane (kui kasutad termomeetrit, siis segu ei tohi olla kuumem kui 60C).
Tõsta korra tulelt, vispelda juurde klopitud munad. Tõsta pott uuesti tulele ja kuumuta tasasel tulel pidevalt segades 9-10 minutit, kuni võie pakseneb ja segu on hele ja kreemjas. Tikrivõide temperatuur peaks olema umbes 82 C.
Tõsta tulelt, siis vispelda jaokaupa juurde võitükikesed.
Tõsta tikrivõie kohe väiksematesse steriliseeritud kuumadesse purkidesse, kaaneta ja pane kuni mõneks nädalaks külmkappi. Pärast avamist tarbi umbes nädala jooksul.
Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu&Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp.
Tikrivõie
Tikrivõie on valmistatud meilgi üha populaarsemaks muutuva sidrunivõide (ingl. k. lemon curd) ainetel. Meie kasutasime rohelisi tikreid, aga sobivad ka punased - sel juhul on tulemuseks kena roosa võie.