125 g suhkrut e 1,5 dl
5 dl metsmaasikaid
1 tl sidrunimahla
2 dl vett
Martsipani-toorjuustukook:100 g martsipani
200 g toorjuustu
2 muna
2 sl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
Kaunistuseks:1 dl metsmaasikaid
Valmista esmalt metsmaasikasupp. Kuumuta suhkur ja vesi potis keemiseni. Tõsta pott tulelt, sega juurde puhastatud metsmaasikad. Püreesta saumiksriga, soovi korral hõõru läbi sõela. Maitsesta vanillisuhkru ja sidrunimahlaga.
Pane metsmaasikasupp paariks tunniks sügavkülma, sega iga 30-60 minuti tagant.
Martsipani-toorjuustukoogi jaoks näpi martsipan väikesteks tükkideks, sega ülejäänud komponentidega ja töötle saumiksriga ühtlaseks massiks. Jaota 6 võitatud ja suhkruga kergelt ülepuistatud ahjuvormi sisse (u 1 dl mahutavusega).
Küpseta 175-kraadise ahju keskosas umbes 25 minutit, kuni koogikesed on pealt kergelt kuldsed.
Lase toorjuustukookidel 10-15 minutit vormis jahtuda, siis eemalda noa abil ettevaatlikult vormidest.
Serveerimiseks aseta igale taldrikule soe martsipani-toorjuustukook, ümber koogi kalla jäist metsmaasikasuppi. Kaunista kõrre otsa lükitud metsmaasikatega ja serveeri kohe.
Retsept mugandatud Rootsi ajakirjast Allt om Mat (Isad smultronsoppa med enkel ostkaka)
Jäine metsmaasikasupp sooja martsipani-toorjuustukoogiga
Tõeliselt suvine gurmee, metsmaasikalõhnaline ja jumalikult maitsev :)