Spinat Kataloonia moodi

Mõnus spinatiroog rosinate, piinaseemnete ning praetud sibula või küüslauguga. Sobib lisandiks erinevate roogade juurde (nt ahjukana või -kartulid).

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
15 minutit
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

300 g värskeid spinati- või ruutlehikulehti

3 sl külmpressitud oliiviõli

1 piklik šalottsibul või küüslauguküünt

4 sl piinia- või seedermänniseemneid

4 sl (heledaid) seemneteta rosinaid

soola ja musta pipart

Valmistamine

Esmalt tuleks spinat pesta ja sõelale nõrguma panna. Kuumuta kannutäis vett keemiseni, kalla spinatile, et lehti "närtsitada". Siis loputa spinatilehed külma vee all ning nõruta.

Kuumuta oliiviõli suurel praepannil. Lisa hakitud sibul või küüslauk, piiniaseemned ja rosinad ning prae segades, kuni sibul/küüslauk ja piiniaseemned on kuldsed.

Lisa spinat ja sega läbi, kuumuta paar minutit*. Maitsesta ja serveeri kohe.

  • Kataloonias eelistatakse üsna pehmeks hautatud spinatit, aga see pole hädavajalik.


Pildi tegi Nami-Nami rõõmuks Juta Kübarsepp. Londonis asuva Brindisi restorani koka Jose Pizarro versiooni fotot näete siin

LISA KOMMENTAAR

Karima
postitatud 25.07.2012 16:06

Ma olen s6naotseses m6ttes ARMUNUD ! see oli sypper hypper hea

pipratera
postitatud 18.09.2012 20:09

jätsin sibula ära ja asetasn praetud suvikõrvitsa peale. peale raputasin kõva juustu. Imehea!

Itakene
postitatud 31.01.2013 21:49

Väga maitsev, kuigi kasutasin tumedaid rosinaid ja tavalist Peipsi sibulat. Teen kindlasti veel.