Viinamäeteod rosmariini ja küüslauguga

Kreeka retsept, populaarne Kreeta saarel. Söömisel on abiks puidust hambatikud :)

Kogus
12 tk
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

4 sl külmpressitud oliiviõli

1 tk küüs purustatud küüslauku

2 tk küünt viilutatud küüslauku

2 tl hakitud värsket rosmariini

2 sl punast veiniäädikat

12 tk viinamäetigu

meresoola

purustatud musta pipart

Valmistamine

Tigude ettevalmistus. Pane värsked teod tunniks ajaks sügavkülma. Siis keevasse vette 5 minutiks, siis jahuta jäävees. Siis uuesti 5 minutiks keevasse vette, siis jäävette jahtuma. Seejärel loputa kiiresti ja nõruta hoolega.

Kuumuta oliiviõli praepannil madalal tulel. Lisa purustatud ja viilutatud küüslauk ja rosmariin. Kuumuta minut aega.
Lisa veiniäädikas, teod, sool ja pipar. Kata pann õliga ning küpseta umbes 10 minutit, aeg-ajalt segades, kuni teod on küpsed.
Serveeri kohe, kõrvale paku krõbeda koorikuga nisuleiba.

Retsept on mugandatud Maria Benardise raamatust "My Greek Family Table"
LISA KOMMENTAAR

ussike
postitatud 03.07.2012 15:14

Eee, kui on nö elus tigu, kuidas siis peaks tegema st kuidas saada tigu humaanselt hukatud ja karbist kätte?

ullo
postitatud 30.07.2012 11:50

selle jaoks nad sygavkylma l2hevadki...