500 g pommut e. baklažaani
8 sl oliiviõli
soola ja musta pipart
2 sl hakitud värsket peterselli
Soovi korral koori baklažaanid, lõika kuubikuteks. Lõika küüslauk viiludeks.
Kuumuta suurel praepannil oliiviõli. Lisa baklažaanikuubikud ja küüslauk ning prae mõõdukal tulel aeg-ajalt segades umbes 10 minutit, kuni baklažaanikuubikud on pehmed.
Sega juurde hakitud petersell, maitsesta soola-pipraga. Serveeri soojalt või jahtunult.
Tuntud briti koka Antonio Carluccio retsept.
Tõesti väga seenelik mekk oli roal juures, justkui oleks paksu jalaga kivipuravikke praadinud :) Ma olin laisk ja jätsin pommu koorimata, aga ikka oli mõnus ja hää ja pehme.
Mõnus lihtne ja maitsev toit tõepoolest. Aga koorimata jätmine oli viga - minu pommu koor jäi vastikult kõva. Natuke aitas kaane all hautamine. Seenemaitse kohta ei oska ütelda, mulle maitseb pommumaitse ikka rohkem :)
Katsetasin ka seda pommude seeneks moondamist :) Täitsa hea tõesti, mõtlesin, et see võiks lausa miski salati põhjaks sobida. Niisama oli ka hea ja tekstuur oli tõesti seeneline väheke seene maitset viskas ka, tõesti. Igaljuhul heaks kiidetud.
Puravik mis puravik! :)
Ülihea kukkus välja- praadisin küll võiga. Ideaalne röstsaia peal. Meenutas tõepoolest hõrke seeni.
Praetud baklažaanid e. melanzane al funghetto
Pommude e. baklažaanide valmistamine sel moel annab neile kerge seenemaitse. Sobib imehästi nt praetud paneeritud vasikalihalõikude lisandiks.