5 dl 10% rõõska koort
150 g tumedat šokolaadi
55 g suhkrut
Vormide põhja:250 g vaarikaid
Brüleekiht:220 g suhkrut
Kuumuta ahi 160 C kraadini.
Pane rõõsk koor ja pikuti poolitatud vanillikaun väikesesse potti. Kuumuta tasasel tulel keemiseni. Tõsta tulelt, sega juurde hakitud šokolaad, kuni see on sulanud.
Vispelda munakollased suhkruga heledaks ja kohevaks vahuks. Kalla juurde soe kooresegu, vispelda ühtlaseks. Kalla segu uuesti potti ja kuumuta tasasel tulel 6-8 minutit, kuni kaste on nii paks, et puulusika nii-öelda selja katab.
Jaota marjad nelja umbes 250 ml ahjukindla vormi vahel. Kalla peale šokolaadikaste.
Aseta vormid ahjupannile, kalla pannile nii palju kuuma vett, et vormid oleksid poolenisti vees.
Küpseta vesivannis 160-kraadises ahjus umbes 25 minutit, kuni šokolaadikaste on hüübinud.
Võta ahjust ja vesivannist välja ning lase vähemalt 3 tundi jahedas taheneda.
Brüleekihi tegemise jaoks puista suhkur ühtlase kihina magustoitudele. Hoia leeklampi umbes 2 cm kaugusel suhkrukihist ning kuumuta umbes minut aega, kuni suhkur on ühtlaselt karamellistunud.
Serveeri kohe.
Retsept on mugandatud Austraalia ajakirjast Donna Hay Magazine, issue 58 (Dark chocolate and raspberry brulée). Pildi tegi ÜLLEKAS.
Tumeda šokolaadi brüleekreem vaarikatega jäi ilma brüleekihita, sest mu põleti lihtsalt keeldus minuga koostööst. Esimesel maitsmisel oli pettumus. Tavaline kreembrülee meeldib mulle rohkem. Järgmisel päeval maitses juba paremini.
Tumeda šokolaadi brüleekreem vaarikatega
Donna Hay retsept. Šokolaadikreemid tuleb esmalt vesivannis valmis küpsetda, siis jahtuda lasta ja alles seejärel brüleekihiga katta.