Kuumuta ahi 190 kraadini. Vooderda muffinipanni augud paberist muffinivormidega.
Hõõru toorjuust 25 g suhkruga ühtlaseks, siis pane külmkappi tahenema.
Kuumuta potis jõhvikaid 25 g suhkruga, kuni marjad praksuma ja pehmenema hakkavad. Tambi kergelt katki ning lase jahtuda.
Sega suures kausis jahu ja ülejäänud suhkur, küpsetuspulber ja sool. Sega juurde munad, õli, vanilliekstrakt ning marjasegu ning sega kergelt läbi.
Jaota tainas 12 muffinivormi vahel (need peaksid 2/3 ulatuses täidetud olema). Tee keskele väike süvend ning tõsta süvendisse törts toorjuustusegu.
Küpseta 190-kraadises ahjus 25 minutit, kuni muffinid on pealt kuldsed ja kenasti kerkinud.
Lase metallrestil jahtuda, enne serveerimist sõelu peale tuhksuhkrut.
Retsept on mugandatud Briti ajakirjast BBC Good Food, Detsember 2011. Täpselt aasta hiljem ilmus retsept ka ajakirjas Oma Maitse (ent miskipärast on seal caster sugar tuhksuhkruks tõlgitud).
Jõhvika-toorjuustumuffinid
Kreemja sisuga marjamuffinid sobivad hästi kruusitäie tee kõrvale.