Väikesed pirukad mozzarella, oliivipasta ja tomatiga

Vahemerehõngulised mõnusad lehttainapirukad sobivad hästi pidulikumaks eelroaks.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
umbes 30 minutit
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

500 g lehttainast

6 sl oliivipastat (nt tapenade)

2 suuremat tomatit

värsket tüümiani e. aed-liivateed

külmpressitud oliiviõli

150 g head mozzarella juustu

peotäis musti oliive

2 peotäit lehtsalatit

Valmistamine

Kuumuta ahi 200 kraadini.

Rulli lehttainas vajadusel veidi õhemaks ning lõika välja kuus ketast (ca 10-12 cm läbimõõduga). Tee ketaste keskele veidi väiksema lõikuriga väike süvend ning torka keskmine osa kahvliga kergelt auklikuks.

Laota lehttainaplaadid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning pintselda servad lahtiklopitud munaga.

Määri iga piruka keskele (väiksemast ringist sissepoole) lusikatäis oliivipastat. Aseta peale õhuke tomativiil. Puista peale veidi hakitud tüümiani ning nirista peale paar tilka oliiviõli.

Küpseta lehttainapirukaid 200-kraadise ahju keskosas umbes 15 minutit, kuni pirukaservad on kenasti kerkinud ja kuldsed.

Laota igale kuumale pirukale õhuke mozzarellaviil või 1-2 mozzarellapallikest ning lase paar minutit jahtuda.

Laota vaagnale või taldrikutele mõned kenad salatilehed, siis tõsta lehttainapirukad salatipatjadele. Jahvata veskist veidi musta pipart peale ning puista üle peenelt hakitud oliividega.

Serveeri.

LISA KOMMENTAAR

Ene
postitatud 06.08.2012 18:07

väga head pirukad.